Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Συνεχίζει την αμφισβήτηση Ιερώνυμου ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζει την αμφισβήτηση Ιερώνυμου ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νέες αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης- επισημαίνοντας ότι "κατανοεί απόλυτα τον αιφνιδιασμό και την αγανάκτηση που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών"...

"Δεν είχα καμία ενημέρωση"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρακάμπτοντας τη συνάντησή του με τον κ. Ιερώνυμο μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση του σχεδίου συμφωνίας Εκκλησίας - Πολιτείας, ισχυρίστηκε εκ νέου ότι "δεν είχα καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση για τη 'συμφωνία'".

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη "συμφωνία" άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα" και -προσπερνώντας ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο γίνονται μέσω ΑΣΕΠ- κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η εξαγγελία 10.000 νέων κομματικών προσλήψεων".

"Όχι" στην αλλαγή του άρθρου 3

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας το μάτι προς τους κληρικούς, επισήμανε πως "αν ο κ. Τσίπρας επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος τους, η Ν.Δ. δεν θα την αναγνωρίσει ως επόμενη κυβέρνηση και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους".

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε "ότι δεν είναι αναγκαία η αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος" και σημείωσε γενικόλογα "ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορούν να προωθηθούν με καλόπιστο διάλογο και ότι δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση"... Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η "Ν.Δ. τάσσεται σταθερά υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, πλην όμως για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας".

Επιπλέον, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη -οχυρωμένη πίσω από την σκληρή πτέρυγα της Ιεραρχίας- επισήμανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι "η συμφωνία αυτή ήταν ένα θαύμα που δεν κράτησε ούτε τρεις μέρες και εξελίχθηκε σε ένα από τα Βατερλώ του κ. Τσίπρα". Επανέλαβε δε πως "σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών".

Αιχμηρούς τόνους κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας υιοθέτησε και η τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως καθώς δήλωσε (Πρακτορείο 104,9 FM) ότι "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμία ενημέρωση, ούτε από την πολιτική ηγεσία ούτε από την ηγεσία της Εκκλησίας για τη συμφωνία αυτή. Δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση, την έμαθε όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, όταν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό». Ισχυρίστηκε δε πως «το ζήτημα της συμφωνίας της 6ης Νοεμβρίου δεν συζητήθηκε ποτέ" κατά τη συνάντηση του αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της Ν.Δ. πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL