Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωκοινοβουλίου στις 27 Νοεμβρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωκοινοβουλίου στις 27 Νοεμβρίου

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπροστά σε νέες προκλήσεις - Ο ρόλος των Προοδευτικών Δυνάμεων», και με τη συμμετοχή των προέδρων των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, διοργανώνει η «Προοδευτική Συμμαχία» (ProgressiveCaucus).

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2018 στις 17.00 (ώρα Βρυξελλών) στο Ευρωκοινοβούλιο (αίθουσα ASP1G2) θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι ΓκάμπιΤσίμερ (Αριστερά), ΟύντοΜπούλμαν (Σοσιαλιστές) και ΣκαΚέλερ (Πράσινοι). Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του πολωνικού κόμματος RAZEM, του γαλλικού κόμματος Generation.s, του ιρλανδικού SinnFein και του βέλγικου κόμματος Ecolo. Στον ανοικτό διάλογο θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές που μετέχουν στις τρεις πολιτικές ομάδες, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και άλλοι.

Εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας» Δημήτρης Παπαδημούλης (Αριστερά).

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβουν οι ευρωβουλευτές, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ΕρνέστΟύρτασουν (Πράσινοι), Εύα Ζολί (Πράσινοι), Φλορέν Μαρσελεζί (Πράσινοι), ενώ τα συμπεράσματα της εκδήλωσης θα παρουσιάσει ο Γκιγιόμ Μπαλάς (Σοσιαλιστές), επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Ειδικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι Ιταλοί ευρωβουλευτές της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας» ΈλιΣλάιν (Σοσιαλιστές) και Σέρτζιο Κοφεράτι (Σοσιαλιστές).

Στην πρόσκλησή τους για την εκδήλωση η «Προοδευτική Συμμαχία» αναφέρει ότι «πέραν των διαφορών μας, θέλουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο και να μοιραστούμε τις προτάσεις μας στη μάχη για τις προοδευτικές μας προτεραιότητες: βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, πολιτικές συνοχής, διαφάνεια, δημοκρατία, ειρήνη», και προσθέτει: «Ενάντια στις τρέχουσες λύσεις, που δημιουργούν ανισότητες, φοροδιαφυγή, αδικίες, και που ευνοούν τα δικαιώματα των λίγων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εναρκτήρια ομιλία
Δημήτρης Παπαδημούλης (Αριστερά)

1ο πάνελ: Στρέφοντας την Ευρώπη σε μια προοδευτικότερη κατεύθυνση - Παρελθούσες και επικείμενες προκλήσεις
Συντονισμός: Εύα Ζολί (Πράσινοι)

Γκάμπι Τσίμερ (πρόεδρος Αριστεράς)
Ούντο Μπούλμαν (πρόεδρος Σοσιαλιστών)
Σκα Κέλερ (συμπρόεδρος Πρασίνων)

2ο πάνελ: Ποιες οι προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις εκλογές;
Συντονισμός: Ερνέστ Ούρτασουν (Πράσινοι)

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ:
ΣΥΡΙΖΑ (Ελλάδα)
RAZEM (Πολωνία)
Generation.s (Γαλλία)
Sinn Fein (Ιταλία)
Ecolo (Βέλγιο)

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών, ΜΚΟ, κοινού:
Συντονισμός: Φλορέν Μαρσελεζί (Πράσινοι)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Γκιγιόμ Μπαλάς (Σοσιαλιστές), Έλι Σλάιν (Σοσιαλιστές), Σέρζτιο Κοφεράτι (Σοσιαλιστές)

* Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ενώ θα παρέχεται μετάφραση στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα γερμανικά και τα ελληνικά.

* Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, αποστέλλοντας ως τις 23/11/2018mail στο [email protected] (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα, τύπος και αριθμός εγγράφου ταυτότητας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL