Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Αντιδράσεις "γαλάζιων" κατά της Πειραιώς για τον Καμπόσο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδράσεις "γαλάζιων" κατά της Πειραιώς για τον Καμπόσο

Την αγανάκτησή τους για την ανοιχτή στήριξη που η ΝΟΔΕ Αργολίδας προσφέρει στον Δημήτρη Καμπόσο, αρνούμενη να προχωρήσει στην έγκριση ενός νέου "γαλάζιου" ψηφοδελτίου για τον Δήμο Άργους, εκφράζει ομάδα νεοδημοκρατών, που με ανοιχτή επιστολή προς τον Τύπο επισημαίνει ότι ο σημερινός δήμαρχος προσβάλλει την πόλη και τους πολίτες της. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον Δ. Καμπόσο, οι υπογράφοντες ως “Νεοδημοκράτες του Άργους” επιχειρούν να εκθέσουν τόσο τον σημερινό δήμαρχο της πόλης τους όσο και τα στελέχη της Ν.Δ. που, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, εμποδίζουν τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει τον δήμο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές:

“Οι ακροδεξιές δηλώσεις του κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και όχι μόνο. Η πόλη εμφανίζεται στο πανελλήνιο μέσα από την ακροδεξιά ρητορική και τις γραφικότητες αυτού του ανθρώπου. Χρεώνεται η πόλη όλα τα παραπάνω. Εμφανίζεται ως ο τόπος που εκφράζεται από τον ακροδεξιό και τους γύρω του (συμφεροντολόγους, ανθρώπους του κοινωνικού περιθωρίου που ανακάλυψαν και προβάλλουν τα ανύπαρκτα «ταλέντα» τους και πολιτικά καιροσκόπους), ως ο τόπος που ανθούν τέτοια λουλούδια και διασύρεται στο πανελλήνιο. Δεν του αξίζει του Άργους τέτοια τύχη. Η εικόνα του στο πανελλήνιο ως θερμοκηπίου ακροδεξιών και γραφικών προσβάλλει το Άργος μας. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος αποτελεί τυπικό παράδειγμα ακροδεξιού. Ο άνθρωπος αυτός έχει καταστήσει τον Δήμο Άργους ακροδεξιά εστία, με δηλώσεις και πρακτικές (κυρίως πρακτικές) που δεν έχουν σχέση με το κόμμα μας”.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος του Άργους μέσω του εβδομαδιαίου μονολόγου του στο YouTube εκτοξεύει τόνους λάσπης κατά των πολιτικών του αντιπάλων, ακόμη κι όταν αυτοί προέρχονται από τη Ν.Δ., και “μολύνει” το ακροατήριό του με τις ακροδεξιές, τις ρατσιστικές και τις τοξικές του κορώνες. Πολύ πριν υποχρεώσει την Πειραιώς να τον διαγράψει λόγω της επίθεσής του στον Γιάννη Μπουτάρη, ο δήμαρχος του Άργους είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο χάρη στο εξεζητημένο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί για τους πολιτικούς του εχθρούς, τους κομμουνιστές και τους Εβραίους. “Ρεμάλια”, “λαμόγια’’, “άρρωστοι’’, “εχθροί της πόλης’’, “παλιάνθρωποι και ρουφιάνοι”, “μισείτε τον τόπο”, “θα σας πατάω τα κεφάλια κάτω” είναι ορισμένες από τις αγαπημένες εκφράσεις του Δ. Καμπόσου, εκφράσεις που έχουν εξοργίσει ακόμη και τους μέχρι πρότινος κομματικούς του συγκάτοικους, που, όπως αναφέρουν στην ανοιχτή τους επιστολή, “οι γεμάτοι ύβρεις, διχασμό και μίσος λόγοι του δεν εκφράζουν τη δημοκρατική αντίληψη των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα των νεολαίων της Ν.Δ.”.

Και ενώ η Πειραιώς έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην υποχρεωτική διαγραφή του Δ. Καμπόσου, μια και η επίθεση του τελευταίου στον Γιάννη Μπουτάρη περιείχε και εκφράσεις προσβλητικές για τους Εβραίους, γεγονός που προκάλεσε τότε και τη σφοδρή αντίδραση του ΚΙΣ, για έναν ανεξήγητο λόγο η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να λάμπει διά της απουσίας και να προκαλεί διά της σιωπής της στις εσωκομματικές διεργασίες στην πόλη του Άργους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί από τη ΝΟΔΕ Αργολίδας τουλάχιστον τέσσερα σημαίνοντα στελέχη, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της οργάνωσης πως με τη στάση του μπλοκάρει και εμποδίζει τη σύσταση ενός “δημοκρατικού” ψηφοδελτίου κόντρα στον ακροδεξιό Καμπόσο.

Με την ανοιχτή τους επιστολή τα "γαλάζια" στελέχη του Άργους καλούν το κόμμα τους “να ορίσει άμεσα υποψήφιο στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εκτός του προσώπου αυτού, για να μην κατηγορηθεί για έμμεση στήριξη του ακροδεξιού (επιεικής έκφραση) τον οποίο διέγραψε με προσωπική απόφαση ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης” και καταλήγουν πως κάτι τέτοιο είναι πολιτικά αναγκαίο ώστε “να επανέλθει η δημοκρατία, η ηρεμία και η σοβαρότητα στην πόλη μας”, καθώς διαβλέπουν τη με πλάγιο τρόπο υποστήριξη Καμπόσου από υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς, που όχι μόνο δεν ενοχλούνται από την ακροδεξιά στροφή του κόμματος, αλλά αντιθέτως την πριμοδοτούν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL