Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Υπαινιγμοί για "διαδοχολογία" από τον Δωδώνης Χρυσόστομο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπαινιγμοί για "διαδοχολογία" από τον Δωδώνης Χρυσόστομο

«Ο αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα» τόνισε σχετικά με τους χειρισμούς του Ιερώνυμου στο ζήτημα της συμφωνίας της Εκκλησίας με την κυβέρνηση ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Ο έμπειρος ιεράρχης άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ άφησε υπονοούμενα για τα κίνητρα κάποιων αντιδρώντων μητροπολιτών συνδέοντάς τα με τη διαδοχή του Ιερώνυμου. Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου ζήτησε συγγνώμη γιατί απέδωσε «χρυσαυγιτισμό» στους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο προκαλώντας την έντονη αντίδραση των μητροπολιτών, που προειδοποίησαν με προσφυγή σε ένδικα μέσα.

«Κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί. Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και 'κρέμασε στα μανταλάκια' 10.000 κληρικούς» υποστήριξε ο Δωδώνης Χρυσόστομος υπερασπιζόμενος τις επιλογές του Ιερώνυμου. «Άλλο τα λόγια, άλλο τα γραπτά. Ο αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους κάνανε πλάνο. Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις μητροπολιτών κατά του Ιερώνυμου εκτιμώντας πως «κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε και έτσι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής», ενώ σχολίασε δηκτικά ότι «τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα». Συμπλήρωσε ότι «η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται».

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: "Να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές"

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σημείωσε ότι «δεν θα πάμε σε ιερό πόλεμο» επισημαίνοντας την ανάγκη «να βρεθεί λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές». Σχολίασε ότι «δεν θα πρέπει να πάμε σε αναμέτρηση, διότι τα τρία τέταρτα της Ελλάδος ανήκουν στην Εκκλησία, όπως για παράδειγμα ο Ευαγγελισμός». Για το ζήτημα της διαδοχής Ιερώνυμου παρατήρησε ότι «οι δελφίνοι φανερώνονται όταν παραιτηθεί ο πρώτος».

Ακριβοπούλου: "Τους κατηγόρησα αδίκως"

«Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, τους κατηγόρησα αδίκως» τόνισε η Κ. Ακριβοπούλου από τη συχνότητα της ΕΡΤ ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο επειδή τους καταλόγισε «χρυσαυγίτικες» απόψεις. Η Κ. Ακριβοπούλου προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι είχε στο μυαλό της τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο κι ότι είχε μία δύσκολη μέρα, καθώς είχε πυρετό.

Ο Χρυσόστομος ζήτησε από την Κ. Ακριβοπούλου «να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα». Αντίστοιχη ήταν και η δήλωση του Σεραφείμ, που θύμισε ότι έχει δημοσιοποιήσει πέντε κείμενα σχετικά με το παγανιστικό και «σαφή αντιχριστιανικό» χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής προειδοποιώντας ότι οι θέσεις της «αποτελούν κίνδυνο για την Εκκλησία και το έθνος». Ο Σεραφείμ έκανε λόγο για «βαρύτατη συκοφαντία και εξύβριση» και προειδοποίησε με προσφυγή στην τακτική και ποινική Δικαιοσύνη και στο ΕΣΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL