Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δ. Παπαδημούλης: Η πρόταση της κυβέρνησης για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας είναι προοδευτική και ρεαλιστική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Η πρόταση της κυβέρνησης για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας είναι προοδευτική και ρεαλιστική

«Η πρόταση της κυβέρνησης είναι προοδευτική και ρεαλιστική και εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο «Sputnik», μιλώντας για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι «ο εξορθολογισμός των σχέσεων θα μπορούσε να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, δίνοντας τη δυνατότητα στη κυβέρνηση να διανέμει πόρους σε κοινωνικές ανάγκες, σε πυλώνες που αφορούν στο κράτος δικαίου».

Ταυτόχρονα δε, η συνδιαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω ενός ταμείου διαχείρισης «μπορεί να ενισχύσει την οικονομική ανεξαρτησία της Εκκλησίας», όπως είπε, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «θετικό βήμα».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι εάν εφαρμοστεί η συμφωνία, θα αποτελέσει μια «μεγάλη επιτυχία» για την κυβέρνηση Τσίπρα, που «δείχνει πως είναι κυβέρνηση λύσεων για προβλήματα που χρονίζουν, όπως αυτό που αφορά στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας» και ένα «σημαντικό βήμα εκκίνησης για ευρύτερες και βαθύτερες αλλαγές», αντανακλώντας παράλληλα, όπως σημειώνει, «μια ανάγκη της κοινωνίας για ξεκάθαρους ρόλους Κράτους-Εκκλησίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL