Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Θ. Παπαχριστόπουλος: Λυσσάνε επειδή καλούν τον Τσίπρα στο SPD και δεν καλούν την Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Παπαχριστόπουλος: Λυσσάνε επειδή καλούν τον Τσίπρα στο SPD και δεν καλούν την Γεννηματά

Πού είναι αυτοί που μιλούσαν για σκευωρία τώρα που προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου; Πού ήταν το καλοκαίρι στην σχετική συζήτηση η κ. Γεννηματά αλλά και ο κ. Μητσοτάκης; Στην εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία δεν ξεχωρίζεις αν είναι διαφορετικά κόμματα, τώρα λυσσάνε επειδή καλούν τον Τσίπρα στο SPD και δεν καλούν την κ. Γεννηματά, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Όταν εναγωνίως προσπαθείς να επιβιώσεις με υπερβολές, με σύμβουλο την απελπισία και την μικροψυχία, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθείς», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος. Πρώτη αξιολόγηση και «κόφτης», δεύτερη αξιολόγηση, τρίτη αξιολόγηση και «τέταρτο μνημόνιο», πιστοληπτική γραμμή, «τίποτε από αυτά δεν ήρθε. Πέσανε πάνω στο Μάτι, στα αρχαία, δεν τους βγαίνει τίποτε. Μοιραία καταφεύγουν σε ψεύτικες ειδήσεις ... βλέπεις στα Νέα πρωτοσέλιδα για τις συντάξεις που επιμένουν ότι θα κοπούν, για οργή του Βαρθολομαίου ... και να μην τους βγαίνει. Έρχονται με μούρη εκατό καρδιναλίων ότι παραιτούνται από τα αναδρομικά και λέει ο Βούτσης "ποια αναδρομικά ρε παιδιά, δεν υπάρχουν αναδρομικά από το 2008" ... η απελπισία δεν είναι καλός σύμβουλος, σε οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση».

Επί 15 χρόνια, θύμισε, «δεν τόλμαγαν να βάλουν στο αρχείο την υπόθεση του Παπαντωνίου ... να ουρλιάζει "δώστε μου τα έγγραφα" η κ. Ζαμανίκα στην κ. Ράικου (που δεν δικαιώθηκε χτες) ... να κάνουν αγώνα να μην πάρει η κ. Τουλουπάκη η υπόθεση ... και ο κ. Σεβαστίδης και ο κ. Σαλάτας από την Ένωση Δικαστών, ο κ. Αθανασίου, 14-15 υπογραφές οι Εφέτες. Και όταν πήγαν στον προϊστάμενο κ. Κανελλόπουλο, τους είπε "αυτό είναι παράνομο, βάσει του νόμου πρέπει να πάει" ... και έρχεται και το Πειθαρχικό του Άρειου Πάγου και δικαιώνει αυτή την απόφαση. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία και προφυλακίστηκε, δεν θα προφυλακιζόταν ποτέ ο Γιάννος ... έχουμε τώρα την συνδρομή πέντε χωρών».

«Λυσσάνε» που το SPD καλεί τον Τσίπρα και όχι την Γεννηματά

Τώρα, «άνθρωποι που πριν ένα χρόνο, τρεις μήνες, έλεγαν "σκευωρία", "λάσπη στον ανεμιστήρα", "ποινικοποίηση", προχθές που προφυλακίστηκε ο Γιάννος... "μούγκα", τα ξέχασαν όλα ... πέντε λογαριασμοί του Γιάννου ... μας έλεγε ο κ. Βενιζέλος πριν από χρόνια ότι είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Και τον Ιούλιο που έγινε η προανακριτική για τον Γιάννο δεν ήρθαν ούτε η κ. Γεννηματά ούτε ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς είχαν σημαντικότερες δουλειές», είπε χαρακτηριστικά. «Φταίω εγώ;» αναρωτήθηκε, που ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο κ. Μαντέλης, ο κ. Σμπώκος, ο κ. Σπυρόπουλος, ο κ. Ανθόπουλος ... «τι άλλο πρέπει δηλαδή να δούμε, πού είναι η σκευωρία;», συνέχισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Όπως προσέθεσε, «λυσσάνε επειδή καλούν τον Τσίπρα στο SPD και δεν καλούν την κ. Γεννηματά ... παιδιά, κάτι λάθος έχετε κάνει ... τους βλέπω στην εξεταστική επιτροπή και δεν ξεχωρίζεις αν είναι διαφορετικά κόμματα, το ίδιο κόμμα είναι ... με τη Νέα Δημοκρατία, ταυτόσημες απόψεις».

«Εντολές στον ενικό» δίνει στον Γεωργιάδη ο Φρουζής

Για την υπόθεση της Novartis, επανέλαβε ότι υπήρχαν «με στοιχεία του ΟΟΣΑ σε έκθεση του 2012, 350 εκατ. ευρώ σε πέντε-έξι πολυεθνικές, ανάμεσά τους η Novartis, για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων στην Ελλάδα -αφήστε τους γιατρούς ... επιβεβαιώνει ο Γ. Σούρλας, 12 δισ. ευρώ έχανε το Δημόσιο κάθε χρόνο από το πάρτι στην Υγεία».

Υπάρχουν τα στοιχεία, τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, «να τα διαβάσουν, να δούνε πώς απευθύνεται ο Φρουζής στον υπουργό τον κ. Γεωργιάδη. Στον ενικό, εντολές του δίνει κανονικά. Αν είναι πλαστογραφημένα να το πει, πάντως τα έχουμε τα έγγραφα. "Θα βάλεις τα δέκα φάρμακα" και τα βάζει. Περνάει διάταξη με τρεις λεξούλες, μπαίνουν τα φάρμακα και μετά την ξαναβγάζει, σε έξι μήνες. Πέντε εντολές, εκτελούνται και οι πέντε. Και κάποια στιγμή, όταν βλέπουν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι "τοξικός", παραπέμπουν, δίνουν συμβουλή στα στελέχη, "μην έχετε καμία επαφή με αυτόν, τελειώσαμε"».

«Η Επιτροπή αναδεικνύει τα γεγονότα. Αν προφυλακιστεί ο Φρουζής, όπως έγινε με τον Μπάρδη και τον Παπαντωνίου, μπορεί να ανοίξει κατάλογος, με χρήμα, κτλ. ...εμείς σαν Εξεταστική αναδεικνύουμε γεγονότα, δεν μπορούμε να μπούμε σε μία τράπεζα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Το κατάπτυστο άρθρο 86 ... έχει γίνει για να καθυστερήσει όλη αυτή η διαδικασία, να πάμε στην παραγραφή. Ε, δεν πάμε, θα πάει στην Δικαιοσύνη η υπόθεση, τελεία και παύλα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL