Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Αθώος ο Όρμπαν με ψήφο του ίδιου και του Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθώος ο Όρμπαν με ψήφο του ίδιου και του Μητσοτάκη

“Συγχωροχάρτι” έδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προς τον Βίκτορ Όρμπαν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -λίγες ημέρες αφότου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα “αριστερό Όρμπαν της Μεσογείου”- να στηλιτεύει την “υποκρισία” αναφορικά με τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του Ούγγρου πρωθυπουργού! Στο συνέδριο του ΕΛΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής -και σταθερός επικριτής της ελληνικής κυβέρνησης- Μάνφρεντ Βέμπερ εξασφάλισε το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν προκαλώντας... ρίγη ενθουσιασμού σε "γαλάζια" στελέχη.

"Το θέμα Όρμπαν έχει τελειώσει"...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -στο πλαίσιο συνομιλίας του με δημοσιογράφους στη φινλανδική πρωτεύουσα- υποστήριξε ότι «έχω διαφωνήσει πολλές φορές με τον Όρμπαν”, ωστόσο επέκρινε το “επιλεκτικό ενδιαφέρον για εκείνον” χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι “και σε άλλες χώρες, που έχουν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπως για παράδειγμα στη Ρουμανία, υπάρχουν ζητήματα»!

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε “πολύ αυστηρό για τις αξίες μας” το ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς “βάζει το πλαίσιο για τις επόμενες κινήσεις σε σχέση με το ουγγρικό κόμμα”. Ανέφερε δε πως “το θέμα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό έχει τελειώσει. Πιθανότατα οι εθνικές μας εκλογές θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές. Δεν θα ετεροπροσδιοριστούν οι εκλογές μας από το ζήτημα Όρμπαν».

Καμία ονομαστική αναφορά!

Αξίζει να σημειωθεί πως το κείμενο του ψηφίσματος δεν έχει καμία ονομαστική αναφορά στον Βίκτορ Όρμπαν ή την χώρα του, οπότε το ψήφισε και ο ίδιος ο Ούγγρος πρωθυπουργός! Η... αυστηρότητα του ψηφίσματος της Ευρωπαϊκής Δεξιάς εξαντλείται -σύμφωνα με πληροφορίες- σε μια παράγραφο που αναφέρει ότι «είμαστε βαθιά ανήσυχοι από τις αυξανόμενες παραβιάσεις στην συνταγματική τάξη, στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στον αγώνα εναντίον της διαφθοράς, στην ελευθερία των ΜΜΕ και στα κοινωνικά δικαιώματα σε πολλές χώρες - μέλη».

Αξιωματούχοι του ΕΛΚ, επιδιώκοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, διαμήνυαν ότι “το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί την τελευταία προειδοποίηση προς τον Βίκτορ Όρμπαν και τοποθετεί μια κόκκινη γραμμή προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό. Αν την περάσει, τότε θα βρεθεί εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος”...

"Άστεγος ο Τσίπρας"!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε από το Ελσίνκι να δυσφημήσει τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και στο ευρωπαϊκό πεδίο λέγοντας πως «δεν καταλαβαίνω τη λογική τού να φοράς πολλά ευρωπαϊκά καπέλα. Εμείς φοράμε του ΕΛΚ, τον κύριο Τσίπρα κινδυνεύει να μην τον θέλει κανένας”. Ισχυρίστηκε δε στο ίδιο μικροπολιτικό πνεύμα πως “ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κυνικής μεταμόρφωσής του είναι ευρωπαϊκά άστεγος».

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2016

"Γαλάζιο πάρτι" για την εκλογή Βέμπερ

Λ. Αυγενάκης: "Βέμπερ για μια καλύτερη Ευρώπη", Γ. Κύρτσος: "Πολύ καλές θέσεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό", Άδ. Γεωργιάδης: "Μπράβο στον Βέμπερ, πάμε γερά να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές σε όλη την Ε.Ε. με το ΕΛΚ"

“Πανηγύρι” στο Τwitter έστησαν προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. μετά την επικράτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ έναντι του Φινλανδού, πρώην πρωθυπουργού, Αλεξάντερ Στουμπ στην ψηφοφορία που αφορά το χρίσμα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εξασφάλισε 492 από τις 619 ψήφους των αντιπροσώπων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος). Ενδεικτική της γραμμής Βέμπερ ήταν η ανάρτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου που ανέγραφε “Θρίαμβος Βέμπερ στο συνέδριο του ΕΛΚ με σχεδόν 80%. Πολύ καλές θέσεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων Ε.Ε. Γρήγορος διαχωρισμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Επαναπροωθήσεις. Πολιτική εναρμονισμένη με συμφέροντα Ελλάδας”.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε... ενθουσιώδεις τόνους υποστήριξε ότι ήταν “το ωραιοτερο συνέδριο που έχω πάει. Μπράβο στον Μάνφρεντ Βέμπερ που κέρδισε και πάμε γερά να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές σε όλη την Ε.Ε. με το ΕΛΚ”, ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε “Weber for a better Europe” (Βέμπερ για μια καλύτερη Ευρώπη”).

Υπενθυμίζεται πως ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής έχει στραφεί πολλές φορές εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης καθώς είχε απειλήσει το 2016 με... έξωση την χώρα μας από τη Σένγκεν λόγω της διαχείρισης του προσφυγικού, ενώ είχε... εκτιμήσει πως “το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό»! Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια υποστήριζε σταθερά πως “η δυσκολία να βρεθεί μια συμφωνία με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα αλλά περισσότερο με την έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, και γι' αυτό φταίει ο Τσίπρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL