Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ξεκινά το "μπαράζ" νομοθέτησης θετικών μέτρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινά το "μπαράζ" νομοθέτησης θετικών μέτρων

Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα για την καταβολη των αναδρομικών, μεταξύ άλλων, σε ένστολους, καθηγητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων, δικαστές και γιατρούς του ΕΣΥ ξεκινάει το μπαράζ νομοθέτησης των θετικών μέτρων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά παίρνει τις ερχόμενες ημέρες η ρύθμιση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως επιβεβαίωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών οι τροπολογίες και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έπονται είναι αυτές για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, όπως επισήμανε, θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ και δεν απαιτούν νομοθετική ρύθμιση, όπως είναι τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι”, της Ειδικής Αγωγής και το επίδομα ενοικίου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέρος των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί δεν γίνονται δεκτά από τους θεσμούς, ο Δ. Τζανακόπουλος τα διέψευσε σημειώνοντας μάλιστα ότι "όχι μόνον δεν ισχύουν αυτά τα ρεπορτάζ αλλά είναι πολύ πιθανόν να ισχύει και το αντίστροφο”.

Η νομοθέτηση των θετικών μέτρων, το "μαρτύριο της σταγόνας" στο οποίο είχε αναφερθεί ο Αλ. Τσίπρας, θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Σε αυτά θα προστεθεί και η νομοθέτηση για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019, κάτι που θα κλειδώσει στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 19 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL