Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Η Εξεταστική Επιτροπή αποδοκίμασε τις απαξιωτικές δηλώσεις Γεωργιάδη - Λοβέρδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Εξεταστική Επιτροπή αποδοκίμασε τις απαξιωτικές δηλώσεις Γεωργιάδη - Λοβέρδου

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία ύστερα από τις απαξιωτικές για το κύρος και τα μέλη της Επιτροπής δηλώσεις των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου.

Η Εξεταστική αποδοκίμασε τις δηλώσεις Γεωργιάδη και Λοβέρδου σε μία ψηφοφορία στην οποία δεν πήρε μέρος η ΝΔ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος έθεσε το ζήτημα των δηλώσεων Γεωργιάδη που χαρακτήρισε "γελοίο" το πόρισμα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. "Πρέπει να σταλεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής" και όσα είπε ο Αδ. Γεωργιάδης και ο Ανδ. Λοβέρδος για την δήλωσή του "τους έχω για πρωινό", είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Ο καθένας κρίνεται και έχει τον τρόπο του, σημείωσε ο Θ. Παπαχριστόπουλος. "Αφού δεν βρήκαμε ποινικές ευθύνες να τον πάμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Έλεος δηλαδή", αντέδρασε ο Γ. Γεωργαντάς, ενώ ο Σπ. Λάππας και ο Ηλ. Θεοφύλακτος πρότειναν να υπάρξει καταδίκη των δηλώσεων από την Επιτροπή.

«Επαναλαμβάνεται μία θεωρία περί σκευωρίας της κυβέρνησης και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Όλα αυτά μόνο θυμηδία προκαλούν. Τα εξεταζόμενα περιστατικά βοούν. Και η θυμηδία προκαλείται από τα εξεταζόμενα πρόσωπα. Έξεστι Κλαζομενιοίοις ασχημονούν. Φαιδρά αφελή φλήναφα και αγοραία. Δείχνουν τον πανικό τους και ξεχνούν ότι και τα κόμματά τους ψήφισαν υπέρ της» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το Ντυνάν Χάρης Τζαμακλής και πρόσθεσε εμφατικά για τον Ανδρ. Λοβέρδο: «μία σύσταση στον Ανδ. Λοβέρδο για τα γεύματά του. Να είναι υγιεινά τα γεύματά του. Να φροντίζει το πρωινό του. Γιατί υπάρχει κίνδυνος να του καθίσουμε πολύ βαριά στο στομάχι».

Η Επιτροπή θα ζητήσει έκθεση από την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου σχετικά με την ανακάλυψη της κρύπτης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία βρίσκονταν έγγραφα.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL