Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Ποτάμι: Έλεγχο για τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποτάμι: Έλεγχο για τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων

"Το Ποτάμι θα ξαναφέρει το θέμα των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων στη Βουλή και θα ζητήσει έλεγχο" προανήγγειλε ο Στ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάσσεται με την αντιπολιτευτική γραμμή περί "ομηρείας" του πρωθυπουργού από τον κυβερνητικό εταίρο του, τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., ωστόσο δεν "βλέπει" σύντομα εκλογές και για πρώτη φορά με τόσο κατηγορηματικό τόνο ξεκαθάρισε (στην "Ελευθερία της Λάρισας") ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: "Το Ποτάμι είναι αντιπολίτευση. Ούτε πρόκειται να μετάσχουμε σε κυβέρνηση, ούτε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τελεία και παύλα". Ο Στ. Θεοδωράκης αρνήθηκε κατηγορηματικά προεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ.: "Αυτόνομο Ποτάμι και ξερό ψωμί. Θα διεκδικήσουμε την ψήφο των πολιτών με τολμηρές προτάσεις και σχέδιο και είμαι σίγουρος ότι θα μας επιλέξουν". Παράλληλα, εμφανίστηκε θετικός σε μετεκλογικές συνεργασίες: "Χωρίς το Ποτάμι, οι λύσεις στην επόμενη Βουλή θα είναι συντηρητικές".

"Τα μυστικά κονδύλια πρέπει να ξοδεύονται για εθνικούς σκοπούς και όχι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες" τόνισε και έβαλε κατά του Π. Καμμένου αναφέροντας ότι εκθέτει τη χώρα: "Είναι υπουργός Άμυνας και έχει θεσμικό λόγο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής".

Μιλώντας για τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ, ο Σπ. Λυκούδης είπε ότι στην Επιτροπή της Βουλής γίνεται γενική ενημέρωση "και αυτή προφορική, για λόγους προφανείς", σχολιάζοντας: "Δεν νομίζω ότι αυτό είναι περίεργο". "Είναι απλώς ενημέρωση αυτό που γίνεται. Τίποτα περισσότερο. Είναι όμως ενδιαφέρουσα διότι, εξ όσων θυμάμαι, παλιότερα δεν υπήρχε ούτε αυτή" πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL