Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Γ.Βαρεμένος: Επικίνδυνο, πρωτοφανές και απαράδεκτο να γίνονται διαρροές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Βαρεμένος: Επικίνδυνο, πρωτοφανές και απαράδεκτο να γίνονται διαρροές (Video)

Εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτηρίζει το γεγονός των διαρροών των απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια».

Μάλιστα, αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr, ο ίδιος δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει μεθοδευμένη και επιλεκτικά κατασκευασμένη την κίνηση αυτή, «προκείμενου να δημιουργηθεί συγκεκριμένο πρόβλημα».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην ΕΡΤ το απόγευμα της Παρασκευής, χαρακτήρισε ως «κόκκινη» γραμμή τα «ύψιστα συμφέροντα της χώρας», ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν εκλεγμένοι να προβαίνουν σε τέτοιου είδους πρακτικές. «Ας μείνει και κάτι εκτός της αντιπαράθεσης», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αφήσεις σαφής αιχμές σημειώνοντας ότι «κάποιοι που θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο επειδή μετείχαν στη μοιρασιά των μυστικών κονδυλίων στο παρελθόν, τώρα κατηγορούν για τον τρόπο που διατίθενται τα μυστικά κονδύλια. Που να διαθέσουμε δηλαδή τα μυστικά κονδύλια; Στο εσωτερικό για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα στην πολιτική αντιπαράθεση;».

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων είναι ενημερωμένοι για τα  κονδύλια του ΥΠΕΞ, καθώς οι αντιπρόεδροι μπορούν να κρατούν σημειώσεις ώστε να ενημερώνουν του αρχηγούς.

«Ένα κεκτημένο της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας το καταργήσαμε και αυτό», σημείωσε ο ίδιος αναφερόμενος στη μέχρι τώρα πρακτική να μένουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης ζωτικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Μην τα βγάλουμε όλα στο μεϊντάνι. Θα κάνουμε τρομερό κακό», πρόσθεσε ο ίδιος αναρωτώμενος πως θα γίνει η διαχείριση της ενημέρωσης των κομμάτων για τα μυστικά κονδύλια από εδώ και εμπρός, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική ενέργεια» τη διαρροή.

Τέλος ο Γ.Βαρεμένος αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης και όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά του, σημείωσε ότι «δε θα έπρεπε να ξεκινήσει η συζήτηση όπως ξεκίνησε. Όλα έχουν όρια, στην αντιπαράθεση, στην πολιτική, στον πολιτικό διάλογο. Και ο διάλογος μέσα στην κυβέρνηση έχει όριο το οποίο θέτουν τα όρια της χώρας και οι απαιτήσεις του κόσμου. Ζημιογόνος ο τρόπος που ξεκίνησε η συζήτηση», σημείωσε ο ίδιος.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL