Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα για την επίθεση φασιστών εναντίον του νεολαίου του ΣΥΡΙΖΑ Β. Παπαμιχαήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα για την επίθεση φασιστών εναντίον του νεολαίου του ΣΥΡΙΖΑ Β. Παπαμιχαήλ

Σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα (Καραβάκια), στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 20/10, καλούν η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ), η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), σωματεία, δημοτικές κινήσεις, συλλογικότητες και φορείς, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση στο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Παπαμιχαήλ. Κάλεσμα απευθύνει και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο Δήμος Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί οι δράστες της επίθεσης εναντίον του νεολαίου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δέχθηκε πηγαίνοντας στη συναυλία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

"Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής", ζητούν οι οργανώσεις στο κάλεσμά τους.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθενται στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, την εισβολή του Λαγού σε σχολείο του Περάματος για να διώξει τα προσφυγόπουλα, την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, την επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία της COSCO στο Ικόνιο", σημειώνουν στο κοινό τους κάλεσμα οι οργανώσεις, υπογραμμίζοντας ότι "είναι πρόκληση μετά από σωρεία επιθέσεων οι φασίστες χρυσαυγίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε Πέραμα και Σαλαμίνα και να διατηρούν ακόμα γραφεία στη Σαλαμίνα".

Στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με τη σειρά της ότι «η μάχη για την εξάλειψη του φασισμού και των διακρίσεων απαιτεί την παρουσία όλου του δημοκρατικού κόσμου, κάθε νέου και νέας που δεν ανέχεται τις ναζιστικές εγκληματικές πρακτικές της Χ.Α.», προσθέτοντας ότι «η δολοφονική επίθεση των Ναζί στον σύντροφό μας Βαγγέλη Παπαμιχαήλ δείχνει για ακόμα μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης και κρατά νωπές τις μνήμες από τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών/-τριών, του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών κινημάτων. Δολοφονικές επιθέσεις από συμμορίες χρυσαυγιτών σε μέλη της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και του ευρύτερου αντιφασιστικού και εργατικού κόσμου, δεν μας τρομοκρατούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL