Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Υποψηφιότητα για την Αθήνα από τον Π. Γερουλάνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υποψηφιότητα για την Αθήνα από τον Π. Γερουλάνο

Με την ανεπίσημη ακόμα, αλλά δεδομένη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το «δαχτυλίδι» του Γ. Καμίνη, ο πρώην υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Παπανδρέου Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, όμως, η ΔΗΜ.ΑΡ. ήδη έχει διαμηνύσει εδώ και μερικές εβδομάδες ότι στηρίζει για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη -γιο του ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη-, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων της παρούσας διοίκησης του Δήμου Αθηναίων.

Τη Δευτέρα η Γεννηματά

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ειλημμένη. Ο Π. Γερουλάνος -που στη διάσπαση δεν είχε ακολουθήσει τον Γ. Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ και όλο αυτό το διάστημα ασκούσε κριτική στο εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δηλώνοντας «ΠΑΣΟΚ»- δεν διαθέτει ακόμα την επίσημη στήριξη της Φ. Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα εκφραστεί δημόσια από τη Δευτέρα και έπειτα, οπότε και συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του φορέα.

Εγκώμια για Καμίνη

Η Χαριλάου Τρικούπη περίμενε ο Π. Γερουλάνος να προβεί στις ανακοινώσεις και μετά να δηλώσει τη στήριξή της προκειμένου να εμφανιστεί κατά το δυνατόν ως «ανεξάρτητη» και όχι κομματική η υποψηφιότητα, ώστε να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό εν είδει συνέχειας της ευρύτερης απεύθυνσης που επιχείρησε να έχει ο Γ. Καμίνης την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος. Άλλωστε, εκθείασε τη θητεία Καμίνη ("Athens Voice") χαρακτηρίζοντάς τη «απολύτως αναγκαία για την εποχή της». Βασικός στόχος του Π. Γερουλάνου και του ΠΑΣΟΚ είναι να προβληθεί η υποψηφιότητά του ως η «προοδευτική» απάντηση και ως ο βασικός αντίπαλος της Ν.Δ. Σχολίασε δε ότι «οι διεργασίες που παρακολουθούμε στη Νέα Δημοκρατία όλο αυτό το διάστημα δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL