Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Σταύρος Θεοδωράκης: / Σταύρος Θεοδωράκης: "Ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών, "όχι" σε ψήφο εμπιστοσύνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Θεοδωράκης: / Σταύρος Θεοδωράκης: "Ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών, "όχι" σε ψήφο εμπιστοσύνης

Να δοθούν απαντήσεις «για όλα τα μυστικά κονδύλια, για όλα τα υπουργεία» ζήτησε από την κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης. Τάχθηκε υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου της ΠΓΔΜ, στη γραμμή της θετικής στάσης του για τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ξεκαθάρισε εκ νέου ότι το Ποτάμι έχει αποφασίσει ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην περίπτωση που συνδεθεί με κάτι τέτοιο η συμφωνία: «Είμαστε αντιπολίτευση, δεν είμαστε συμπολίτευση και δεν θα συνηγορήσουμε με δική μας ψήφο να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση».

Ειδικότερα ο Στ. Θεοδωράκης είπε (ΣΚΑΪ) ότι δεν τον ενδιαφέρουν μόνο τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, «που άλλωστε είναι στον έλεγχο της Βουλής, με ενδιαφέρει τι γίνεται με τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων». Είπε ότι «οκτώ υπουργεία έχουν και μοιράζουν μυστικά κονδύλια» προσθέτοντας ότι το Ποτάμι έχει προτείνει τα μυστικά κονδύλια να περιοριστούν μόνο στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και να ελέγχονται από τη Βουλή». Μιλώντας για την παραίτηση Κοτζιά είπε ότι «ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε διγλωσσία και έκοψε λάθος γλώσσα», ενώ ισχυρίστηκε ότι «γελοιοποιείται η εξωτερική πολιτική της χώρας και ο πρωθυπουργός δείχνει αδυναμία διαχείρισης εθνικών υποθέσεων».

Εν τω μεταξύ χθες αποφασίστηκε κοινή πορεία του Ποταμιού με την Κοινωνία Αξιών ενόψει του συνεδρίου στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Σπ. Δανέλλης: Να ολοκληρωθεί η συμφωνία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης μίλησε (ρ/σ Θέμα) για «επώδυνη εξέλιξη» σχετικά με την παραίτηση Κοτζιά «γιατί βεβαίως ο Κοτζιάς είναι ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών». Πάντως, αν και σχολίασε ότι και για τον ίδιο υπάρχει ζήτημα, σημείωσε ότι «από εκεί και πέρα όμως η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ολοκληρωθεί». Εκτίμησε ότι η κίνηση του πρωθυπουργού έχει στόχο τη συνοχή της κυβέρνησης. «Η δική μου στήριξη είναι γνωστό σε ποιο πλαίσιο, ρητορικά έστω, έχει αναφερθεί» είπε, παραπέμποντας ουσιαστικά στη θέση του ότι θα πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον η συμφωνία συνδεθεί με αυτό.

Ο Σπ. Δανέλλης χαρακτήρισε «σουρεαλισμό της πολιτικής» την παραίτηση Κοτζιά και την παραμονή Καμμένου. Αναφέρθηκε στη δική του πρόταση ότι «θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε η προσπάθεια δημιουργίας μιας συμφωνίας για μια κυβέρνηση μέχρι το τέλος αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου και βεβαίως βασιζόμενη σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο», σχολιάζοντας ωστόσο πως εξαρχής δεν είναι ρεαλιστική αυτή η πρόταση, γιατί δεν είναι αποδεκτή πρώτα απ’ όλα από το κόμμα του, το Ποτάμι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL