Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
"Είμαστε κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Είμαστε κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά"

"Πάντα εμείς είμαστε κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά, δεν θεωρούμε όμως ότι είμαστε κομμάτι άλλων". Αυτό απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς όταν ρωτήθηκε, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του "Πράττω", εάν συζήτησαν για τη συνέχιση της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών σημείωσε αναφορικά με το θέμα για τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ ότι «το ξεκαθάρισε πάρα πολύ καλά ο πρόεδρος της Βουλής». Πρόσθεσε ότι ο έλεγχός τους είναι αποτέλεσμα του δικού του νόμου και εξήγησε ότι αυτές οι δαπάνες εγκρίνονται από τριμερή επιτροπή με επικεφαλής τον υπηρεσιακό διπλωμάτη, τον γ.γ. του ΥΠΕΞ και δυο ανώτατους πρέσβεις. Αυτό που εγκρίνουν πάει ως πρόταση στη Βουλή, η οποία το εγκρίνει και δεν μπορεί να σηκωθεί από το δημόσιο ταμείο κανέναν ποσό αν δεν συνοδεύεται από την έγκριση της Βουλής. Επισήμανε ότι σε αυτήν συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα. Μίλησε για «λάσπη» και για «οχετό» εις βάρος του, ενώ χαρακτήρισε έντιμη την απόφασή του να παραιτηθεί.

Βολές κατά Π. Καμμένου

Ο Ν. Κοτζιάς (βουλευτής Επικρατείας) άφησε ευθείες βολές προς τον Π. Καμμένο, δείχνοντας ότι η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί. «Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι ΥΠΕΞ Νο2», είπε μεταξύ άλλων. «Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί ο νόμος που φτιάξαμε για το ΥΠΕΞ σε όλα τα υπουργεία που διαθέτουν απόρρητες δαπάνες. Εκνευρίστηκαν μερικοί γι’ αυτό το γεγονός», είπε, αναφέροντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα αν χρειαστεί, να φέρουμε στη Βουλή νόμο περί των απόρρητων δαπανών και αποφασισμένοι να εξετάσουμε πώς έγινε χρήση των απόρρητων δαπανών από άλλα υπουργεία, στα οποία δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία». Στη συνεδρίαση δεν έδωσε το «παρών» ο Ν. Τόσκας, αλλά η βουλευτής Γ. Γεννιά.

Ο Ν. Κοτζιάς προϊδέασε για ενεργό πολιτική πορεία, αναφέροντας ότι κουβέντιασαν τον προγραμματισμό εκδηλώσεων του "Πράττω" και πως διαθέτουν 130 κινήσεις που θα λάβουν μέρος σε συνεργατικά αυτοδιοικητικά σχήματα. Είπε ότι θα επανέλθουν σε μερικές μέρες για την παραπέρα διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής τους.

Να δώσουν την εννεασέλιδη παραίτησή μου

Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό της παραίτησής του ως «ακατανόητης», είπε πως δεν νομίζει ότι το Μαξίμου το λέει αυτό, «ορισμένοι άνθρωποι το λένε», και πρόσθεσε ότι εάν ο πρωθυπουργός θέλει, να δημοσιοποιήσει την εννεασέλιδη επιστολή παραίτησής του. «Να υπάρχει παραίτηση που να εξηγεί για ποιους λόγους παραιτούμαι και να λένε ότι είναι ακατανόητη, είναι ακατανόητο», είπε. Εξέφρασε δε την ελπίδα η συμφωνία των Πρεσπών να πάει καλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL