Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
VMRO-DPMNE: Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

VMRO-DPMNE: Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε

Χωρίς να σημειωθεί μετακίνηση των κομμάτων από τις γνωστές θέσεις τους, ούτε μετατόπιση βουλευτών από τις κομματικές γραμμές, συνεχίστηκε χθες για τρίτη ημέρα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ επί της πρότασης Ζάεφ για την τροποποίηση του συντάγματος της χώρας στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών. Το εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα η συζήτηση στην ολομέλεια και απέσυρε από τον κατάλογο των ομιλητών τους βουλευτές του που δεν είχαν πάρει τον λόγο, εκτιμώντας πως ειπώθηκαν όλα όσα έπρεπε να ειπωθούν.

Το VMRO-DPMNE επανέλαβε σε ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της ΠΓΔΜ και ότι κανείς βουλευτής του δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για τροποποίηση του συντάγματος.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα Σκόπια, ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι γνωστοποίησε ότι η συζήτηση για τις αλλαγές στο σύνταγμα θα συνεχιστεί την Παρασκευή, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση θα εξεταστεί νομοσχέδιο της κυβέρνησης για εργασιακά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση για την τροποποίηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ ξεκίνησε τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής μπορεί να διαρκέσει μέχρι δέκα ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Για την έγκριση της πρότασης απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL