Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.6°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.5°C18.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 68%
Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου: / Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου: "Θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσω την έδρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου: / Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου: "Θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσω την έδρα"

Την πρόθεσή του να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια να παραιτηθεί παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα στους ΑΝ.ΕΛΛ. εξέφρασε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί υπέρ της συμφωνίας, σε αντίθεση με τη θέση του κόμματός του, παρατηρώντας ότι «είμαι έτοιμος να δεχθώ τις επιπτώσεις της δημόσιας τοποθέτησής μου». Το ζήτημα «θα αντιμετωπιστεί όταν πρέπει και βεβαίως τον πρώτο λόγο έχει ο πρόεδρος» σημείωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θοδωρής Τοσουνίδης κρατώντας χαμηλούς τόνους. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση παραίτησης του Θ. Παπαχριστόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα θα τον διαδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

"Παλεύω την άποψή μου"

«Παλεύω με νύχια και με δόντια για την άποψή μου. Την έχω πει ευθαρσώς από την αρχή» υπογράμμισε ο Θ. Παπαχριστόπουλος. Σε σχέση με το ζήτημα ενδεχόμενης πρότασης μομφής από τη μεριά της Ν.Δ. σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Θ. Παπαχριστόπουλος εκτίμησε ότι «σε καμία περίπτωση τέτοια πρόταση δεν θα την ψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ.» κι επισήμανε ότι «λάδι στον μύλο της διαπλοκής δεν ρίχνω ούτε σταγόνα» παρατηρώντας ότι κάποιοι «κάνουν αγώνα να αποφύγουν κάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι ζητάνε από την πρώτη ημέρα εκλογές».

Μιλώντας στον Focus 103,6 fm, ο Θ. Τοσουνίδης σημείωσε ότι το ζήτημα με την τοποθέτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου «δεν είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα, ακόμη δεν έχει έρθει η συμφωνία στη Βουλή για να μιλάμε για ψηφοφορία», συμπληρώνοντας ότι «το ζήτημα θα συζητηθεί στην Κ.Ο. και στα όργανα του κόμματος όταν έρθει εκείνη η στιγμή και βεβαίως αν επιμείνει στη θέση του ο κ. Παπαχριστόπουλος». Πάντως, ο Θ. Τοσουνίδης αναγνώρισε ότι «υπάρχει θάρρος στη δημόσια έκφραση της άποψης του κ. Παπαχριστόπουλου» κι έπλεξε το εγκώμιο του κοινοβουλευτικού του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL