Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Στη Βουλή / Ο Μ. Καλογήρου στηλίτευσε τη δημαγωγία για τον Νόμο Παρασκευόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Βουλή / Ο Μ. Καλογήρου στηλίτευσε τη δημαγωγία για τον Νόμο Παρασκευόπουλου

«Το κράτος δικαίου απειλείται από μια ρητορεία επίπλαστων ανακριβών στοιχείων που προσπαθούν να δημιουργήσουν πάση θυσία ένα αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου επικρίνοντας τις για πολλοστή φορά δημαγωγικές αναφορές της αντιπολίτευσης στον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο Μ. Καλογήρου επισήμανε ότι αυτή η «επίπλαστη ανασφάλεια πολλές φορές φτάνει και στη ρητορεία της αυτοδικίας» κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα φαινόμενα και συνιστώντας «νηφαλιότητα» και «σοβαρότητα» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Η αντιπολίτευση επανέλαβε την κινδυνολογία για τον νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες κατατέθηκε τροπολογία για παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων. Ο Μ. Καλογήρου υπογράμμισε την αναγκαιότητα των διατάξεων αυτών μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος των υπεράριθμων κρατουμένων μέσα από την εφαρμογή των νέων κωδίκων που προσδιόρισε για τις αρχές του επόμενου έτους. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχουν επιπλέον 1.200 κρατούμενοι μόνο μετά το τέλος Αυγούστου, όταν έληξε η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου.

"Πυρηνική βόμβα" οι φυλακές τύπου Γ’

Ο Μ. Καλογήρου, αλλά κι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στηλίτευσαν την εμμονή της Ν.Δ. για κατάργηση του νόμου, από τη στιγμή μάλιστα που ο εισηγητής της Κώστας Καραγκούνης επανέλαβε τη δέσμευση ότι οι θετικές διατάξεις για ανήλικους, έγκυες, τοξικοεξαρτημένους και βαριά άρρωστους κρατούμενους θα παραμείνουν.

Ο Μ. Καλογήρου εκτίμησε ότι το μόνο που μένει είναι η επαναλειτουργία των φυλακών τύπου Γ’ θυμίζοντας το αρνητικό παράδειγμα του Δομοκού, όπου δημιουργήθηκε ουσιαστικά «μια πυρηνική βόμβα» λόγω της συγκέντρωσης 250 κρατουμένων αποκλειστικά και μόνο λόγω της βαρύτητας της πράξης τους.

Παπαγγελόπουλος υπέρ Παρασκευόπουλου - Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχολίασε δηκτικά την κριτική εναντίον του Ν. Παρασκευόπουλου παρατηρώντας πως «ό,τι εξέχει το κουρεύουμε για να μην ξεχωρίζει». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε παράλληλα ότι οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη παρεξηγήθηκαν παρατηρώντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «εξέφρασε την αγωνία του, έστω με έναν μπρουτάλ τρόπο, για την απονομή της Δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL