Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Αν. Ξανθός προς Αδ. Γεωργιάδη: / Αν. Ξανθός προς Αδ. Γεωργιάδη: Θα εκτεθείτε για τα περί "πολιτικών" και "κατασκευασμένων" διώξεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν. Ξανθός προς Αδ. Γεωργιάδη: / Αν. Ξανθός προς Αδ. Γεωργιάδη: Θα εκτεθείτε για τα περί "πολιτικών" και "κατασκευασμένων" διώξεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Θα εκτεθείτε» προειδοποίησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Ανδρέας Ξανθός σε σχέση με την πολιτική κάλυψη που προσέφερε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω των διώξεων που τους ασκήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος. Κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Υγείας «προέτρεψε» τον Άδ. Γεωργιάδη να μη σπεύδει να θεωρήσει τις διώξεις για κακοδιαχείριση «κατασκευάσματα» και «πολιτική δίωξη». Παράλληλα, ο Αν. Ξανθός προανήγγειλε την αλλαγή ονομασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της θεσμικής αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης του Κέντρου με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο Αν. Ξανθός υπενθύμισε ότι ο Άδ. Γεωργιάδης πριν δημοσιοποιηθεί το εισαγγελικό πόρισμα επιδίωξε να δημιουργήσει με δημόσιες παρεμβάσεις του κλίμα «πολιτικών διώξεων». Παράλληλα, παρατήρησε ότι ο Άδ. Γεωργιάδης «πολύ εύκολα» άρχισε να θριαμβολογεί για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διαπίστωσαν λογιστική διαφορά 87,1 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης υπογράμμισε ότι αυτή η λογιστική διαφορά «αποδεικνύει και επιβεβαιώνει ότι εδώ υπήρχε ένα πολύ μεθοδικό σχέδιο ξεπλύματος χρήματος και αξιοποίησης των χρημάτων του Δημοσίου για άλλους σκοπούς».

"Θα σπάσουμε το απόστημα"

Ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι η κυβέρνηση ήταν «η μόνη που είχε το πολιτικό θάρρος» να αρχίσει να «παροχετεύει το απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ διώχνοντας το «πρόσωπο-κλειδί» Θεόδωρο Παπαδημητρίου. Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι πιθανόν μέσα στον επόμενο μήνα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη θεσμική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα περιλαμβάνει και αλλαγή ονομασίας, «για να δώσουμε το σήμα ότι αποκοπτόμαστε από ένα παρελθόν αναξιοπιστίας και φαυλότητας».

Περί bitcoins και φαύλη διαχείριση

Φανερώνοντας την πρόθεσή του για δημιουργία εντυπώσεων, ο Άδ. Γεωργιάδης εξέφρασε την «απογοήτευσή» του επειδή δεν ήταν ο Παύλος Πολάκης αυτός που απάντησε στην επίκαιρη ερώτησή του για τα δημοσιεύματα για χρήση μηχανημάτων σε κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να εξορυχτούν bitcoins. Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι η Ν.Δ. καταφεύγει στα κρυπτονομίσματα «επειδή ακριβώς δεν μπορείτε ούτε καν να υπονοήσετε ότι μπορεί αυτή η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και η πολιτική της ηγεσία να έχουν σχέση με φαύλη διαχείριση και με πραγματικά νομίσματα».

Ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ενέργησε «κατά τα οφειλόμενα και κατά τα νομίμως πρέποντα», διατάσσοντας πειθαρχικό έλεγχο για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και στέλνοντας την υπόθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL