Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Ο πρωθυπουργός γνώριζε, αλλά δεν το είχε εγκρίνει ως εξωτερική πολιτική της χώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πρωθυπουργός γνώριζε, αλλά δεν το είχε εγκρίνει ως εξωτερική πολιτική της χώρας

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει την εναλλακτική πρόταση» για την περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά «δεν την έχει εγκρίνει ως εθνική πολιτική» τόνισε ο υπουργός Εθν. Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ1. Σχετικά με το ζήτημα της πρότασης για βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τόνισε ότι «δεν μιλάμε για καινούργιες βάσεις», αλλά για διευκολύνσεις για μονάδες του ΝΑΤΟ σε υπάρχουσες στρατιωτικές μονάδες της χώρας μας, όπως προβλέπεται από τη συμμετοχή της χώρας στη συμμαχία.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι σε επαφές του με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών και αναφέρθηκε στο «Σχέδιο Β» γιατί «στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μια άρνηση, έχεις την υποχρέωση να κάνεις και μία εναλλακτική πρόταση». Επιπλέον σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησαν μετά από ελληνική πρόταση κι όχι από πρόταση των ΗΠΑ παρατηρώντας ότι αυτό που επιθυμούν οι ΗΠΑ, είναι η ΠΓΔΜ να μείνει μακριά από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

"Ο λαός θα τους μαυρίσει"

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη Μακεδονία επισημαίνοντας ότι θέλει να φέρει πρόταση μομφής «αποκομμένη από τη συμφωνία των Πρεσπών». Κατά τον υπουργό Άμυνας η Ν.Δ. επιδιώκει να πέσει η κυβέρνηση πριν προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, «να μην δει χαμόγελο ο Έλληνας, γιατί αν δει χαμόγελο θα τους μαυρίσει», όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά. Μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει «τη χάρη του Μητσοτάκη για να διασφαλίσει τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον κουμπάρο του τον Μαρινάκη».

«Δεν πρότεινα νέες βάσεις που να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία»

Ο Π. Καμμένος παρατήρησε ότι δεν πρότεινε τη δημιουργία νέων βάσεων που να έρχονται «να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας», αλλά διευκολύνσεις για μονάδες του ΝΑΤΟ σε υπάρχουσες στρατιωτικές μονάδες της χώρας μας. Μάλιστα, ο αναρωτήθηκε αν επιθυμούμε αυτές οι μονάδες να λειτουργούν στην Ελλάδα ή στην Τουρκία και την Βουλγαρία. Διευκρίνισε ότι η μόνη πρόταση για βάση που έχει κάνει είναι για την Κάρπαθο, εδώ και πολύ καιρό.

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. στις εκλογές

Παράλληλα ο Π. Καμμένος διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που τον φέρουν να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. «Δεν κρύβομαι σε ψηφοδέλτια επικρατείας» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «και μόνος μου να μείνω, οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές». Μάλιστα απέρριψε την κριτική που δέχτηκε από τον Νίκο Φίλη ότι επιθυμεί να παίξει «το παιχνίδι του Σαλβίνι» επικαλούμενος τη στήριξη που προσέφεραν οι ΑΝ.ΕΛΛ. στην πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Σ. Παπαδόπουλος: Η μετατροπή στρατοπέδου σε μουσείο ήταν το «ρουσφέτι» που ζήτησα

Ο Π. Καμμένος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο κατηγορώντας τον ότι άρχισε να τον επικρίνει όταν δεν αποδέχτηκε ρουσφέτι που του ζήτησε. Ο Σ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι το... «ρουσφέτι» που ζήτησε ήταν η ικανοποίηση του αιτήματος των φορέων των Τρικάλων για μετατροπή στρατοπέδου της περιοχής σε μουσείο και η μετονομασία του στρατοπέδου «Καβράκου» -που είχε ονομαστεί έτσι προς τιμήν του στρατιωτικού που είχε διατάξει πυρ κατά της αγροτικής εξέγερσης.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στον Τζορτζ Σόρος και τα «δισεκατομμύρια που έχει μοιράσει στην περιοχή» υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος λόγος να εξηγήσεις ένα πρωτοσέλιδο» που βασίστηκε σε «ένα τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ». Εκτίμησε δε ότι με τις αναφορές της στο ζήτημα των βάσεων η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε στόχο «να προκαλέσει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL