Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Μπαλαούρας: Κατατίθεται προϋπολογισμός στην Κομισιόν μόνο με αντίμετρα και όχι με μέτρα

«Για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει πλέον λόγο το Eurogroup»

Δεν περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στην Κομισιόν, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας.

Για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει πλέον λόγο το Eurogroup, τόνισε ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας με τον Στάθη Σχινά και εξήγησε ότι αυτός ο προϋπολογισμός «είναι χωρίς μέτρα αλλά με αντίμετρα θετικά για τον άνθρωπο, που έχει υποστεί μεγάλη πίεση όλα αυτά τα χρόνια που τον οδήγησαν σε απόγνωση – αν θέλετε – και σε ταπείνωση. Μπήκαμε σε μια νέα φάση».

Ο βουλευτής εξήγησε ότι θα υπάρχουν ενδεχομένως παρατηρήσεις των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά μέχρι εκεί. Η διαδικασία του εξαμήνου ισχύει, όπως σημείωσε, για όλα τα κράτη, όχι μόνο για την Ελλάδα και γίνονται παρατηρήσεις και προτάσεις.

Ο κ. Μπαλαούρας εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά η χώρας μας συμμετείχε ως κανονικό, ισότιμο μέλος στα Ευρωπαϊκά Εξάμηνα και όχι ως παρατηρητής όπως συνέβαινε στα μνημονιακά χρόνια.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο