Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Νέες βολές του Π. Καμμένου από τις ΗΠΑ μέσω Twitter
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες βολές του Π. Καμμένου από τις ΗΠΑ μέσω Twitter

Νέες... βολές, παρά την "ανακωχή", εξαπέλυσε χθες από τις ΗΠΑ ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βάζοντας στο στόχαστρο την "Εφ.Συν." με παράλληλα "καρφιά" κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Κι ενώ στην Αθήνα η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους, με τον πρωθυπουργό να καθησυχάζει, χαριτολογώντας, πως "δεν υπάρχει τυφώνας Πάνος", από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. επανήλθε.

"Η πρόταση δεσμεύει μόνο εμένα"

Συγκεκριμένα κατηγόρησε την "Εφημερίδα των Συντακτών" κάνοντας λόγο για "απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα". "Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν" έγραψε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχόλιο, συνέχισε: "Η 'Εφημερίδα των Συντακτών' εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικοεπιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα".

Βολή κατά Βούτση

Στη συνέχεια μάλιστα δημοσίευσε ρεπορτάζ που αναφερόταν στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο σχολιάζοντας σκωπτικά: "Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες". Στη γραμμή των χαμηλών τόνων παραμένει το Μαξίμου με κυβερνητικούς παράγοντες να επαναλαμβάνουν την προσήλωση της Αθήνας στη συμφωνία των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται πως Τσίπρας και Καμμένος είχαν συμφωνήσει σε "ανακωχή" ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της με τις προτεραιότητες της μεταμνημονιακής περιόδου τουλάχιστον έως τον Μάρτιο. Όταν δηλαδή θα συζητηθεί με τα πραγματικά της δεδομένα η συμφωνία των Πρεσπών.

"Εφ.Συν": Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια

"Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας" απάντησε, μεταξύ άλλων, η "Εφ.Συν.". Παράλληλα καλεί τον υπουργό να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. "Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά" υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Διαψεύδεται η λειτουργία βάσεων πέραν της Σούδας

Επιπλέον στη σχετική ανακοίνωσή της η "Εφ.Συν." υπογραμμίζει πως, εάν οι βάσεις λειτουργούν, όπως υποστήριξε ο Π. Καμμένος, "τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς; Κάτι που ήδη έχουν;". Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές προσκείμενες στο Πεντάγωνο, δεν υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα πέραν της Σούδας. Επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα και τα όσα είχε πει ο Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξή του στην Αλεξανδρούπολη που διαβεβαίωνε πως δεν θα χτιστεί βάση στην περιοχή. "Δεν πρόκειται να φτιάξουμε μια βάση, η κύρια πλατφόρμα είναι και παραμένει ο κόλπος της Σούδας" είχε πει χαρακτηριστικά.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Υποστηρίζουμε σθεναρά τη συμφωνία των Πρεσπών

Την ίδια στιγμή και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ "αδειάζει" τον Π. Καμμένο, με σαφείς αιχμές κατά του υπουργού για τη δημοσιοποίηση "προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών". Με αποκλειστική δήλωση στο Real.gr το αμερικανικό ΥΠ.ΕΞ. τονίζει πως η θέση των ΗΠΑ είναι σαφής: "Χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας". Επισημαίνεται ακόμη η "σθεναρή υποστήριξη" στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, "η οποία θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία".

Κ. Ζαχαριάδης: Ξέραμε εξ αρχής τις διαφωνίες

"Ξέραμε, όταν κάναμε συγκυβέρνηση με τον κ. Καμμένο, ότι εμείς είμαστε ένα κόμμα πλατύ, αριστερό, προοδευτικό, που εκκινούμε από τον χώρο της Ανανεωτικής, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ ο κ. Καμμένος είναι ένας πολιτικός και συγκρότησε ένα κόμμα το οποίο προέρχεται από τον συντηρητικό χώρο. Και ξέραμε εξ αρχής τη θέση του για το 'Μακεδονικό'" ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στο Κόκκινο. Εξήγησε ακόμη πόσο σημαντική είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.

Θ. Παπαχριστόπουλος: Μην χύσουμε την καρδάρα με το γάλα

"Να μην χύσουμε την καρδάρα με το γάλα" τόνισε στο Κόκκινο ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Παπαχριστόπουλος. "Πρέπει να πέσουν λίγο οι τόνοι, γιατί με αυτά που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ανέβηκε λίγο η ένταση" σημείωσε, εκτιμώντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση ανάμεσα στους δυο αρχηγούς. "Μία καλή κουβέντα -που κάνουν συχνά- είναι απαραίτητη για να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους" επισήμανε.

Η Ν.Δ. ζητάει κοινή ενημέρωση Κοτζιά - Καμμένου

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ζητούν 14 βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ζητώντας κοινή ενημέρωση από τον Ν. Κοτζιά και τον Π. Καμμένο "για όλες τις πτυχές της διεθνούς πολιτικής της χώρας".

Για "αυτογελοιοποίηση" της κυβέρνησης μίλησε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης. "Πρέπει να φύγουν αμέσως. Οι Έλληνες θέλουν αλλαγή", συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL