Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λ. Κρέτσος: Ενοχλεί η ανοιχτή ΕΡΤ (Video)

Eurokinissi

Ο Λ. Κρέτσος έδωσε στοιχεία που φανερώνουν την ποιοτική διαφορά, αλλά και την μείωση στο κόστος λειτουργίας, μεταξύ της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ που έστησε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά το «μαύρο»

«Η ΕΡΤ ανοιχτή ενοχλεί κάποιους» τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος στην Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δημόσιες καταγγελίες για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Λ. Κρέτσος προκάλεσε το Κίνημα Αλλαγής να τοποθετηθεί ευθέως σε σχέση με τους ισχυρισμούς ιστοσελίδων που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι κακώς η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague. Σε σχέση με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση, ο Λ. Κρέτσος προέτρεψε όποιον έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, ο Λ. Κρέτσος έδωσε στοιχεία που φανερώνουν την ποιοτική διαφορά, αλλά και την μείωση στο κόστος λειτουργίας, μεταξύ της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ που έστησε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά το «μαύρο». Ο Λ. Κρέτσος σημείωσε ότι η ΝΕΡΙΤ κάλυπτε το 60% του τηλεοπτικού της χρόνου με δελτία ειδήσεων κι εκπομπές ενημερωτικού περιεχομένου, ενώ η ΕΡΤ μόνο το 34%, την στιγμή που το 56% του προγράμματός της είναι ψυχαγωγικό σε σχέση με το 16,2% επί ΝΕΡΙΤ.

Φθηνότερες στην ΕΡΤ ίδιες εκπομπές που παίζονταν και στη ΝΕΡΙΤ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το στοιχείο που έδωσε ο Λ. Κρέτσος για το κόστος παραγωγής ίδιων εκπομπών που παίζονταν και στη ΝΕΡΙΤ και την ΕΡΤ, κόστος που σήμερα είναι κατά 20% ως 40% μειωμένο. Κατά 42% μειωμένο είναι και το κόστος των εξωτερικών παραγωγών σήμερα σε σχέση με την εποχή της ΝΕΡΙΤ. Ο Λ. Κρέτσος θύμισε ότι τόσο το ανταποδοτικό τέλος, όσο κι ο αριθμός των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Ο Λ. Κρέτσος έκανε λόγο για «στοχοποίηση» της ΕΡΤ και για «χτυπήματα κάτω από την ζώνη», αλλά και για τον «διακαή πόθο» κάποιων η ΕΡΤ είτε να κλείσει είτε να αποτελέσει «φθηνό παρακολούθημα των ιδιωτικών καναλιών». Ο Λ. Κρέτσος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα για έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης από τον εισαγγελέα, καθώς δεν επιθυμεί «καμία οσμή σκανδάλου».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο