Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Ο Μητσοτάκης ζητάει ξανά εκλογές, αυτή τη φορά λόγω Καμμένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης ζητάει ξανά εκλογές, αυτή τη φορά λόγω Καμμένου

Τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ επιχειρεί να αξιοποιήσει ως όχημα η Ν.Δ. προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τα ερωτήματα που αφορούν τις μυστικές συναντήσεις Σπυράκη - Ζάεφ, χωρίς πάντως να τοποθετείται σε όσα είπε ο Π. Καμμένος και στην ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε για πολλοστή φορά εκλογές ώστε “η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτό το συνονθύλευμα του κυνισμού και της ανικανότητας που παριστάνει την κυβέρνηση”. “Κάποιος να του πει επειγόντως, όταν κάνει δηλώσεις στο autocue, να μην κοιτάει το είδωλό του στον καθρέφτη” απάντησε σε σκωπτικούς τόνους το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε πως «σε μια εποχή που το βασικό ζητούμενο για τη χώρα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της σε όλους τους τομείς, η κυβέρνηση θυμίζει παρακμιακό θίασο». Στο ίδιο ύφος πρόσθεσε ότι «η εικόνα ενός αδύναμου πρωθυπουργού που δεν μπορεί ή δεν θέλει να ελέγξει τον υπουργό Άμυνας είναι απλά θλιβερή» και συμπλήρωσε ότι «το μόνο που επιβεβαιώνεται ότι απασχολεί τους κ. Τσίπρα και Καμμένο είναι πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμα στις καρέκλες τους. Γι' αυτό και ανέχεται ο ένας τους εκβιασμούς του άλλου. Η πατρίδα μας, όμως, στο μεταξύ χάνει δύναμη, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Διασύρεται διεθνώς». Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι “όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που σκανδαλώδεις υποθέσεις γύρω από το προσφυγικό, τη ΔΕΗ, την ΕΡΤ έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας».

Μαξίμου: "Παρέδωσε τα κλειδιά στους ακροδεξιούς"

“Ο κ. Μητσοτάκης, αφού έστειλε στα καφέ των Βρυξελλών το ισχυρό του τζόκερ, την εκπρόσωπό του κ. Σπυράκη, προκειμένου να καθησυχάσει τον κ. Ζάεφ ότι είναι υπέρ της λύσης, στη συνέχεια εντός Ελλάδας άλλαξε γραμμή για χάρη του αρλεκίνου των τηλεπαραθύρων, ακροδεξιού αντιπροέδρου του κ. Γεωργιάδη” απάντησε καυστικά το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Σχολίασε δε ότι “ενώ όλη η Ευρώπη έχει πάρει χαμπάρι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πολιτεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά με το άγχος της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ., στην οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά, έχει το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση που βγάζει τη χώρα από την κρίση, ενισχύει τον γεωπολιτικό της ρόλο και σταθεροποιεί τα Βαλκάνια”.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης (ΣΚΑΪ) επισήμανε ότι «τίθεται θέμα σοβαρότητας στο εξωτερικό και έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός. Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η Ντόρα Μπακογιάννη ισχυρίστηκε πως “δεν ήταν σε συνεννόηση οι κ. Τσίπρας και Καμμένος”, θεωρώντας “πως έπρεπε ο κύριος Τσίπρας να τον είχε αποπέμψει”.

Γεννηματά: Να φύγουν τώρα

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά περιορίστηκε να σχολιάσει ότι «ο συνεταιρισμός Τσίπρα - Καμμένου βλάπτει τη χώρα, την αξιοπιστία της και τα εθνικά της συμφέροντα. Είναι κατάντια. Να φύγουν τώρα».

Θεοδωράκης: Ψεκασμένες απόψεις

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για “ψεκασμένες προτάσεις που εκθέτουν τη χώρα, καθότι ο κ. Καμμένος δεν είναι απλώς αρχηγός ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος. Είναι υπουργός Αμύνης και έχει θεσμικό λόγο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής. Η ευθύνη λοιπόν για το ρεζίλεμα της χώρας -σε αυτήν την κρίσιμη εθνικά και οικονομικά εποχή- δεν είναι δική του. Ήταν και είναι του κ. Τσίπρα”.

Θέμα ΔΕΗ και από την Μπακογιάννη

“Μυρίζει άσχημα” στην Ντόρα Μπακογιάννη το θέμα της εξαγοράς της εταιρείας EDS στην ΠΓΔΜ από τη ΔΕΗ παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ ότι η “απόφαση και η όλη διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια”. Η τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. φρόντισε να απαξιώσει τη ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι “αποτελεί οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας”! Αφήνοντας υπονοούμενα περί σκανδάλου, χωρίς να προχωρά σε λεπτομέρειες, ισχυρίστηκε πως “αυτή η εξαγορά δημιουργεί βαριά ερωτήματα. Τι κρύβεται πίσω από την αγορά αυτή δεν θα αποφύγει ο κ. Σταθάκης να απαντήσει. Δεν μου δένει αυτή η υπόθεση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL