Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών

Τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβαν και χθες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της πρότασης Καμμένου στις ΗΠΑ για εναλλακτικό σχέδιο στο "Μακεδονικό" αλλά και για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

"Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει" ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, με τον Νίκο Παππά να συμπληρώνει ότι "αυτό ισχύει για όλους του υπουργούς. Πρέπει να μιλάνε μετρημένα". Με αυτό τον τρόπο σχολίασαν εμμέσως τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στα δύο υπουργεία. "Η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του 'Μακεδονικού' βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης" σημείωσε ο Ν. Παππάς.

Προσοχή σε όσα λέγονται

"Θα συνιστούσα σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας μιλώντας στο Πρακτορείο FM. "Είναι ένα θέμα εθνικό, όπου θα κριθούν όλοι, εάν έχουν διάθεση να επιλύσουν προβλήματα και να δώσουν άλλη προοπτική στη χώρα" σημείωσε σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. "Όποιος νομίζει πως μπορεί να βάζει θέμα ή να αμφισβητήσει την κυβέρνηση ας το κάνει" συμπλήρωσε ο Π. Ρήγας.

"Δεν θέλουμε νέο ψυχρό πόλεμο"

"Δεν είναι στη δικαιοδοσία του υπουργού Αμύνης να κάνει τέτοιες προτάσεις" τόνισε στο "Σπούτνικ" ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τη δημιουργία στρατιωτικών συνασπισμών στα Βαλκάνια, ούτε και για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. "Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κίνηση η οποία θα ευνοούσε έναν νέο ψυχρό πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες" σημείωσε. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Π. Καμμένο πως "νομίζει ότι αντιτιθέμενος στη συμφωνία των Πρεσπών θα καταφέρει να έχει καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, σε αυτό το θέμα ακολουθεί τη δημαγωγική πολιτική των παλιών κομμάτων".

"Κάνει ζημιά"

Την εκτίμηση πως ο Π. Καμμένος "κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας" εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης μιλώντας στον News24/7. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. και ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που την επέβαλαν το 2015. Απευθυνόμενος μάλιστα στον Π. Καμμένο, τόνισε ότι "προσπαθώντας να αποδυναμώσεις την κυβέρνηση, μπορεί τελικά να τη δυναμώσεις".

Όχι ορμητήριο των ΗΠΑ

"Η εξωτερική πολιτική είναι θέμα του πρωθυπουργού, είναι λίγο σπασμωδικές οι ενέργειες αυτές" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης στον Real FM. Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι σχεδιασμός της κυβέρνησης, ούτε συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μια τέτοια εξέλιξη των πραγμάτων, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με μια λογική στη βάση της οποίας "η Ελλάδα θα γίνει ορμητήριο των ΗΠΑ για τις επιδιώξεις τους στην περιοχή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL