Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Αποστασιοποίηση κορυφαίων στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποστασιοποίηση κορυφαίων στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ.

Αποστάσεις πήραν κορυφαία στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για «Σχέδιο Β'» σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα επέκριναν σε υψηλούς τόνους τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Θοδωρή Τοσουνίδη για το ενδεχόμενο υπερψήφισης πρότασης μομφής της Ν.Δ. για το "Μακεδονικό" ξεκαθαρίζοντας ότι αποκλείεται σύμπλευση με τους ανθρώπους της διαπλοκής, ενώ ο Θ. Τοσουνίδης έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του. Την ίδια ώρα ο Π. Καμμένος, σε δηλώσεις που μετέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου, φέρεται να κράτησε χαμηλότερους τόνους αρνούμενος ότι διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή και υποστηρίζοντας ότι προσέφερε μία «εναλλακτική λύση».

Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε στην εκπομπή του στον Real FM ο Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Π. Καμμένο που βρίσκεται στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. τόνισε ότι δεν διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή σε σχέση με το «Σχέδιο Β'». «Προσέφερα μια εναλλακτική λύση βλέποντας ρεαλιστικά ότι είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα να μην προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως εξ υπαιτιότητας της άλλης πλευράς» φέρεται να δήλωσε ο Π. Καμμένος.

Όσον αφορά το ζήτημα της πρότασής του για τις βάσεις, ο Π. Καμμένος φαίνεται ότι αναρωτήθηκε «απαγορεύεται να συζητούμε; Δεν είπα ότι θα αποφασίσω μόνος μου ούτε ερήμην της κυβέρνησης» υπογραμμίζοντας ότι «κάνω μια δημιουργική συζήτηση με συμμάχους και φίλους». Σύμφωνα με τον Ν. Χατζηνικολάου, ο Π. Καμμένος άφησε να εννοηθεί ότι μια τέτοια συμφωνία για τις βάσεις θα εμπεριείχε και ανταλλάγματα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Τ. Κουίκ: Απάντησε το ΥΠΕΞ

Στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό σχέδιο» στη συμφωνία των Πρεσπών παρέπεμψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μιλώντας στο Κόκκινο για το «Σχέδιο Β'»: "Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, έδωσε απάντηση, εκεί μπορώ να σταματήσω". Όσον αφορά τις δηλώσεις Τοσουνίδη, ο Τ. Κουίκ ξεκαθάρισε: «Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει 'γλυκά ματάκια' στη Ν.Δ.». Μάλιστα επισήμανε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ στα όργανα των ΑΝ.ΕΛΛ. ούτε από τον Π. Καμμένο τη θέση που διατύπωσε ο Θ. Τοσουνίδης.

Ο Τ. Κουίκ υπογράμμισε ότι ο Θ. Τοσουνίδης «πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν είναι δική του θέση, αν την υπαγόρευσε κάποιος που δεν ξέρουμε» και τον προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός». Ο Τ. Κουίκ σημείωσε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου για συζήτηση του "Μακεδονικού" μετά τον Μάρτιο.

Θ. Παπαχριστόπουλος: "Δεν συμπλέω με τη διαπλοκή"

Είναι ένα θέμα που ο Π. Καμμένος πρέπει να «ρυθμίσει» με τον πρωθυπουργό σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος σχετικά με το «Σχέδιο Β'». Σχετικά με τις δηλώσεις Τοσουνίδη υπογράμμισε ότι «με πρόταση μομφής από τους ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς, των off shore και των φορολογικών παραδείσων ο Παπαχριστόπουλος δεν συμπλέει» σημειώνοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα με οποιονδήποτε τρόπο να μας προτείνει να συμπορευθούμε με αυτούς που βίασαν, λεηλάτησαν, πτώχευσαν και τελικά καταδίκασαν τη χώρα να είναι ζητιάνος στην παγκόσμια κοινότητα». Συνέστησε, τέλος, στον Θ. Τοσουνίδη «να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του».

Π. Σγουρίδης: "Όχι" σε πρόταση μομφής της Ν.Δ.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Σγουρίδης επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν το «Σχέδιο Β'» του Π. Καμμένου ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, πρόσθεσε όμως ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι «άριστες». Σχετικά με τις δηλώσεις Τοσουνίδη, σημείωσε ότι «εμείς καμία πρόταση μομφής που θα καταθέσει η Ν.Δ. δεν ψηφίζουμε. Η σταθερότητα της κυβέρνησης θα διατηρηθεί μέχρι τέλους».

Γ. Μοίρας: Τίποτα κοινό με τον Κ. Μητσοτάκη

Τη συμμετοχή του σε «οργανωμένη ή συνεννοημένη» κίνηση για την πτώση της κυβέρνησης απέκλεισε κατηγορηματικά και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝ.ΕΛΛ. Γιάννης Μοίρας τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθώ σε τίποτα κοινό» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γ. Μοίρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «έχει την αποστολή -και σε μεγάλο βαθμό φροντίζει- να απαλλάξει την πατρίδα, τον λαό και τα παιδιά μας από πολιτικές δυναστείες και πολιτικές παρέες που ρήμαξαν οτιδήποτε όρθιο ή ζωντανό υπήρχε και θέλουν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν με τα ίδια και χειρότερα». Ο Γ. Μοίρας επισήμανε ότι «όχι απλά συμμετέχων, αλλά πρωταγωνιστής σε αυτή την αποστολή είναι ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος».

Αναδίπλωση Τοσουνίδη

Ο Θ. Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε τη θέση του για ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι ο σκοπός του ήταν να καταγγείλει «έναν υποκριτή και διπρόσωπο Κυριάκο Μητσοτάκη, που στα όρια της ανηθικότητας καπηλεύεται πατριωτισμό και ιστορία απλώς για να ανατρέψει μια κυβέρνηση». Σε μεταγενέστερες δηλώσεις του στον News 24/7 FM, ο Θ. Τοσουνίδης έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του παρατηρώντας ότι «δεν αναφέρθηκα σε πρόταση μομφής. Είπα ότι «εδώ είμαστε για να συζητήσουμε». Σχετικά με το «Σχέδιο Β'» του Π. Καμμένου, ο Θ. Τοσουνίδης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στα Βαλκάνια. Υπάρχει μόνο το σχέδιο σταθερότητας και ειρήνης για όλη την περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL