Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Εξαγωγή καταστροφολογίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαγωγή καταστροφολογίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Στην... εξαγωγή της καταστροφολογικής γραμμής της Ν.Δ. για την πορεία της οικονομίας προχώρησε χθες ο πρόεδρός της Ν.Δ. σε πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών - μελών της Ε.Ε. στην κατοικία της πρέσβειρας της Αυστρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Α” ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως "οι εταίροι είναι συνυπεύθυνοι για την εικόνα με τους πανηγυρισμούς για τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, καθώς αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια”!

Επένδυση στην “αποτυχία”

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε επίμονα στην τοποθέτησή του να αποδομήσει το αφήγημα της “καθαρής εξόδου” από το Μνημόνιο επισημαίνοντας ότι “παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές”. Επανέλαβε δε ότι αυτό «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε πτυχές του νεοφιλελεύθερου προγράμματος της Ν.Δ. εστιάζοντας σε «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις».

"Όχι" στη συμφωνία των Πρεσπών

Επιπλέον, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμήνυσε στους Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι “η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει την άκρως προβληματική συμφωνία των Πρεσπών, διότι εκχωρεί στη γειτονική μας χώρα 'μακεδονική' γλώσσα και 'μακεδονική' εθνότητα". Υποστήριξε δε ότι το 75% των Ελλήνων διαφωνεί με τη συμφωνία! Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως "οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάιο"...

Ξανά κατά του "νόμου Παρασκευόπουλου"

Σε εμπόριο φόβου επιδίδεται εκ νέου η Ν.Δ. χρησιμοποιώντας ως όχημα την παράταση των διατάξεων του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίστηκε επί υπουργίας του Νίκου Παρασκευόπουλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε -μέσω Τwitter- ότι «η Ν.Δ. θα τον καταργήσει αμέσως» χαρακτηρίζοντας “αμετανόητη” την κυβέρνηση. "Για επικοινωνιακή απάτη της αντιπολίτευσης και κιτρινισμό” έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσπερνώντας το ότι σκληρά κακουργήματα έχουν εξαιρεθεί από την αποσυμφορητική διάταξη, ισχυρίστηκε ότι “με τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι. Ανάμεσά τους καταδικασμένοι για ανθρωποκτονίες, έμποροι ναρκωτικών, βιαστές, παιδεραστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, αντί να τον καταργήσει, ψήφισε την παράτασή του”.

Ουρά της Ν.Δ. το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ανάλογη ρητορική με τον πρόεδρο της Ν.Δ. χρησιμοποίησε και η Φώφη Γεννηματά καθώς υποστήριξε ότι “ο νόμος αυτός, στο όνομα της δήθεν 'Αποσυμφόρησης των φυλακών', οδηγεί αυτόματα σε αποφυλακίσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο της επικινδυνότητας των εγκληματιών. Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «αυτή δεν είναι προοδευτική ή αριστερή πολιτική, είναι μόνο επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία»!

Ν. Παρασκευόπουλος: “Στις φυλακές δεν χωρούν άλλες αναπνοές”!

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του (Alpha, Νews 24/7) υποστήριξε ότι “ήταν αναγκαία η παράταση και το επιβεβαίωσε ο κ Καλογήρου. Ο κ. Καλογήρου εμφάνισε και επιστολές διευθυντών από φυλακές που ενημερώνουν το υπουργείο. Δεν είναι μόνο ότι κοιμούνται στο πάτωμα, αλλά ότι είναι χώροι που δεν χωρούν άλλες αναπνοές”.

Πρόσθεσε δε ότι «αυτός ο νόμος μείωσε το ρίσκο. Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των ανθρωποκτονιών και της βαριάς εγκληματικότητας, για να απαντήσω με όρους κιτρινισμού, έχουμε λιγότερο αίμα στην περίοδο ισχύος του αποσυμφορητικού νόμου».

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ας εξηγήσει γιατί στέλνει τη Σπυράκη να πει τα αντίθετα

Έχει συνταγματικό περιθώριο να προεξοφλεί εκλογές έως τον Οκτώβριο, οπότε θα τις χάσει

"Θα περίμενε κανείς από τον κ. Μητσοτάκη, αντί να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πρέσβεις της Ε.Ε., να τους εξηγήσει γιατί στο εσωτερικό διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και στο εξωτερικό στέλνει την κ. Σπυράκη σε μυστικές αποστολές να λέει τα αντίθετα" σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Ν.Δ. "να παραδεχθεί με λίγα λόγια πως διαφωνεί όχι με κριτήριο το εθνικό συμφέρον, αλλά για να αποτρέψει τη διάσπαση της Ν.Δ. Όσο για τη χιλιοστή προφητεία του για εκλογές μέχρι τον Μάιο, έχει ακόμα εκ του συντάγματος περιθώρια να συνεχίσει να προεξοφλεί κάλπες μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, όποτε και θα τις χάσει" κατέληξε χαρακτηριστικά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL