Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Πολιτικό σορτάρισμα Μητσοτάκη με... νέο σήμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτικό σορτάρισμα Μητσοτάκη με... νέο σήμα

Τον γνώριμο δρόμο της “καταστροφολογίας” και του εκφοβισμού των πολιτών για την πορεία της χώρας ακολούθησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 44α γενέθλια του κόμματος. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού καταφέρθηκε κατά του λαϊκισμού, ζήτησε για πολλοστή φορά εκλογές ώστε “οι δημοκρατικοί πολίτες να τους διώξουν όπως τους αξίζει, πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους”! Στο Ίδρυμα Μπενάκη έδωσαν το «παρών» οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. καθώς και ιστορικά στελέχη του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το νέο σήμα της Ν.Δ., όπου κυριαρχούν το μπλε και το άσπρο και έχει ως άξονα τον “πυρσό σε μια πιο αφαιρετική εκδοχή”, όπως... διασαφήνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Οφθαλμαπάτη" η έξοδος

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποφεύγοντας να κάνει αναφορές στις θετικές ενδείξεις που αφορούν τη μη περικοπή των συντάξεων, επεσήμανε πως “πάμε σε φουρτουνιασμένα νερά χωρίς καπετάνιο και με εξαντλημένη την κοινωνία. Είχα προειδοποιήσει από τη ΔΕΘ ότι η έξοδος από τα Μνημόνια είναι μία οφθαλμαπάτη, η χώρα είναι εκτός αγορών”.

Επιχείρησε δε να... κερδοσκοπήσει πολιτικά στις πιέσεις που δέχεται το χρηματιστήριο προσθέτοντας πως “οι κίνδυνοι για την οικονομία από το τραπεζικό σύστημα μέχρι τη ΔΕΗ πολλαπλασιάζονται”. Σε αυτό το φόντο ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε πως “αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο, η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο σε εκλογές”, ενώ υποστήριξε πως “η ισχυρή επικράτηση της Ν.Δ. θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας ώστε να μας εμπιστευθούν οι επενδυτές και να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές”.

Αποφεύγοντας δε να εμβαθύνει στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της Ν.Δ. τόνισε ότι “σχεδιάζουμε μία οικονομία με λιγότερους φόρους και εισφορές, με περισσότερες επενδύσεις, ένα κράτος όπου το δίκαιο και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις δημοκρατίας”.

"Γυρίστε πίσω"...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο φόντο της υψηλής συσπείρωσης που παρουσιάζει η Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις, απευθύνθηκε «στους απογοητευμένους της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς». «Επιμένω στην ανάγκη ενότητας στη βάση και συνεννόησης στην κορυφή. Επιμένω στην κινητοποίηση του απλού πολίτη, που πρέπει, επιτέλους, να βγει από το τέλμα της απογοήτευσης. Για να συναντηθούμε όλοι στην ίδια διαδρομή που θα φέρει μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα» όπως τόνισε. Παράλληλα απηύθυνε προσκλητήριο και σε όλους όσοι “μας εγκατέλειψαν από το 2004. Ήρθε η ώρα να γυρίσουν σπίτι τους για να τους διώξουν όπως τους αξίζει”...

Το σήμα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιγράφοντας το νέο σήμα είπε ότι “έχει το Ν.Δ. στο κέντρο, το Ν τη Νεότητας και το Δ της παντοτινής δημοκρατικής αναφοράς. Είναι ένα σήμα που δείχνει ότι η Ν.Δ. αλλάζει γιατί είναι ένα κόμμα ζωντανό και ανοικτό ώστε να εκφράσει τις ανάγκες των καιρών”.

Αντώναρος: Μετά τον Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Η αλλαγή του συμβόλου της Ν.Δ. προκάλεσε τη διαδικτυακή αντίδραση του Ευ. Αντώναρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή σχολίασε σκωπτικά στο Facebook: “Χαχαχα! Έτσι θα επρεπε να αντιδράσει κανείς, αν δεν μιλάγαμε βέβαια για το σήμα του ιστορικότερου κόμματος της Μεταπολίτευσης. Οι ιστορικοί ηγέτες της Ν.Δ. μέχρι και τον Κώστα Καραμανλή δεν διανοήθηκαν να αγγίξουν τον ιστορικό πυρσό. Οι δυο τελευταίοι θέλησαν να φέρουν τα πάνω κάτω. Ο πρώτος ονόματι Αντώνης Σαμαρας εισήγαγε μια εικαστική μουτζούρα που δεν τον έσωσε από τον καταποντισμό. Ο δεύτερος ονόματι Κυριάκος Μητσοτάκης, εκλεγμένος με ελάχιστη πλειοψηφία, προσπαθεί να γυρίσει την τύχη του με μια κακοσχεδιασμένη προσπάθεια”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Συνοικέσιο ακροδεξιών λαϊκιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων”

“Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς περί δύναμης 'προόδου', ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει πως το πολιτικό πρόγραμμα που επιθυμεί να εφαρμόσει είναι ένα νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα που έχει μοναδικό στόχο τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων” σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα εκτιμά πως “το 'νέο' της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα συνοικέσιο μεταξύ ακροδεξιών λαϊκιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων, που επιδίδονται στο εμπόριο πατριωτισμού στο εσωτερικό και στις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου στο εξωτερικό”. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι “οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις όχι μόνο δεν έχουν ξεθωριάσει, όπως ισχυρίστηκε ο αρχηγός της Ν.Δ., αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνονται πιο σαφείς και ξεκάθαρες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL