Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 121 εκατ. για τη σύνδεση Ακτίου - Ιονίας οδού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 121 εκατ. για τη σύνδεση Ακτίου - Ιονίας οδού

Συνάντηση με την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Μαζί με τον πρωθυπουργό την επίτροπο υποδέχτηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης.

Η επίτροπος συνεχάρη την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πρώτη στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό οι αποφάσεις για τον επόμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό να ληφθούν σύντομα προκειμένου να μην υπάρχει επενδυτικό κενό ανάμεσα στις δυο προγραμματικές περιόδους.

Το έργο έως το 2022

Στην έγκριση της επένδυσης προχώρησε η Κομισιόν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομίας. Όπως ανέφεραν οι ίδιες στην “Α”, κατά τη διάρκεια γεύματος την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου ανακοίνωσε την έγκριση της επένδυσης 121 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει τη χερσόνησο του Ακτίου με την Ιονία οδό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο οδικός αυτός άξονας εκτείνεται από το Άκτιο έως τη λίμνη Αμβρακία και συνδέεται με τη νέα Ιονία Οδό διευκολύνοντας παράλληλα τις μετακινήσεις στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και από και προς τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου προς τη Λευκάδα και το αεροδρόμιο του Ακτίου. Με την ολοκλήρωση του έργου το 2022 ο χρόνος ταξιδιού στο τμήμα του ΔΕΔ-Μ (Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών) θα έχει μειωθεί κατά 30 λεπτά και η οδική ασφάλεια θα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις νέων προοπτικών της χώρας με την ταυτόχρονη επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων του παρελθόντος.

Επισκέψεις σε τρία έργα

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η κ. Κρέτσου θα επισκεφθεί και θα εγκαινιάσει τρία μεγάλα έργα στον τομέα των μεταφορών και του περιβάλλοντος που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ από την Ε.Ε.

Σήμερα η κ. Κρέτσου θα επισκεφθεί το έργο στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Αύριο η επίτροπος θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του έργου αναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, για την ολοκλήρωση του οποίου η Ε.Ε. χορήγησε 125 εκατ. ευρώ τα τελευταία 20 έτη. Στο έργο αυτό θα βελτιώσει την υδροδότηση για τους 75.000 κατοίκους στη γειτονική πόλη του Βόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL