Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Αποκάλυψη από τον Σπ. Λάππα: / Αποκάλυψη από τον Σπ. Λάππα: Δικογραφία για πρώην υπουργό Υγείας από την εισαγγελέα Διαφθοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκάλυψη από τον Σπ. Λάππα: / Αποκάλυψη από τον Σπ. Λάππα: Δικογραφία για πρώην υπουργό Υγείας από την εισαγγελέα Διαφθοράς

Περί τα μέσα του μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ετοιμάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμά του στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το Ερρίκος Ντυνάν. Στη Βουλή υπάρχουν ήδη δύο πορίσματα για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε χθες ως "καταπέλτη".

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τα πορίσματα:

α) Του μεικτού κλιμακίου ελέγχου σε διοικητικό επίπεδο, υπό τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

β) Των εισαγγελέων Διαφθοράς για το ΚΕΕΛΠΝΟ (που αξιοποιεί και το πόρισμα του μεικτού κλιμακίου ελέγχου).

"Τα ευρήματα; Μια φρίκη"

"Δεν φαντάζεστε τα ευρήματα, τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, μιλάμε για μια φρίκη" τόνισε ο Σπ. Λάππας μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς "εξατομικεύει ευθύνες για όλη την πυραμίδα των κορυφαίων διοικητικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με εξατομικευμένες πλήρως ευθύνες και διώξεις, προσωποποιημένες".

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον βουλευτή, φέρεται να "έχει έρθει και δικογραφία εις βάρος πολιτικού προσώπου, πολιτικού προϊσταμένου, πρώην υπουργού Υγείας". Σε κάθε περίπτωση η δικογραφία αυτή θα πρέπει να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επιβεβαίωση του Π. Πολάκη

Ο Σπ. Λάππας υπογράμμισε ότι στα δύο πορίσματα "επιβεβαιώνονται και κεφαλαιοποιούνται" όλα όσα "κατήγγειλε τόσο καιρό ο Παύλος Πολάκης και παρακολουθούσαν άναυδοι οι πολίτες στην Εξεταστική" και πρόσθεσε ότι και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει "τα μεγαλύτερα τμήματα αυτών των δύο πορισμάτων. Όταν τα πληροφορηθεί η κοινή γνώμη, θα καταλάβει για ποιο λόγο επιβαλλόταν ως εθνική υποχρέωση να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας".

Πανευρωπαϊκή έρευνα για τη Novartis

Η υπόθεση εκτιμάται πως θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τέλος του μήνα. "Για τον χώρο της Υγείας θα έχουμε το πόρισμα της Εξεταστικής, ενώ τον Νοέμβριο αναμένουμε εξελίξεις στο άλλο μεγάλο κεφάλαιο, αυτό της Novartis" ανέφερε ο Σπ. Λάππας, εκτιμώντας πως "και σε αυτό θα έχουμε τρομερές εξελίξεις. Το διερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δεν είναι μόνο η ελληνική έρευνα... Πανευρωπαϊκά, διεθνώς διεξάγεται αυτή η συζήτηση σχετικά με τη Novartis και όχι μόνο... Για την προκλητή ζήτηση και την επιρροή σε πολιτικά πρόσωπα κρατών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL