Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο για να μην μειώσουμε συντάξεις κι αφορολόγητο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο για να μην μειώσουμε συντάξεις κι αφορολόγητο

«Έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να μην μειώσουμε τις συντάξεις και το αφορολόγητο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι «σας στεναχωρεί ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες από το 2017» όταν κι αποφασίστηκαν οι μειώσεις σε συντάξεις κι αφορολόγητο κι υπογράμμισε ότι το πλεόνασμα φτάνει στο 3,5%, πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις του ΔΝΤ με βάση τις οποίες είχε ζητήσει τις περικοπές.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που του έγιναν για τις υποτιθέμενες δηλώσεις του για την θνησιμότητα των συνταξιούχων, ο Ευ. Τσακαλώτος χαρακτηρίσει «πολύ βαρύ» να λέγεται στο δημόσιο διάλογο ότι αυτός κι ο πρωθυπουργός «επιθυμούμε να πεθάνουν άνθρωποι». Ο Ευ. Τσακαλώτος απέδωσε αυτή την τακτική στο «πανικό» της αντιπολίτευσης και την προκάλεσε να αποκαλύψει τον «μαγικό» τρόπο με τον οποίο μπορεί να συντάξει αναλογιστικές μελέτες που δεν θα μιλούν για θνησιμότητα.

«Αναλώσιμα» τα κόμματα χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό

Ο Ευ. Τσακαλώτος επέκρινε έντονα το ΚΙΝ.ΑΛ. και την Φώφη Γεννηματά γιατί «αμέσως ευθυγραμμίστηκαν» με την Ν.Δ. στο ζήτημα των συντάξεων. Ο Ευ. Τσακαλώτος σχολίασε ακόμα ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν ακολουθεί την πορεία της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που τάσσεται σιγά-σιγά υπέρ των προοδευτικών συμμαχιών. Μάλιστα, ο Ευ. Τσακαλώτος προέβλεψε ότι κόμματα χωρίς πολιτικό στίγμα που ετεροπροσδιορίζονται είναι «αναλώσιμα», ενώ σχολίασε δηκτικά ότι «ο κ. Σταμάτης τρώει 3-4 τέτοια κόμματα πριν πάρει το πρωινό του» αναφερόμενος στον πρώην υπουργό της Ν.Δ. που βρισκόταν απέναντί του.

Σε σχέση με τη τροπολογία της ΔΗ.ΣΥ. για την ανάκληση της μεταβίβασης αρχαιολογικών μνημείων, δημόσιων χώρων και προστατευόμενων περιοχών στο υπερταμείο, ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «δεν έχουμε μεταβιβάσει τίποτα» παρατηρώντας ότι δυσκολεύεται να συζητά με αυτούς που δεν πιστεύουν όσα λένε, αλλά το κάνουν μόνο προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η σχετική διάταξη ρητά αναφέρει ποίοι χώροι εξαιρούνται από την μεταβίβαση των ακινήτων εκφράζοντας παράλληλα την διάθεση «να κοιτάξουμε αν υπάρχει κάποια νομική αμφισημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL