Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Φασιστική επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φασιστική επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα

Φασιστική επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, καθώς ομάδα ακροδεξιών του επιτέθηκε με καδρόνια έξω από το γήπεδο του Μεσσηνιακού όπου είχε παρακολουθήσει τοπικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ντυμένοι στα μαύρα δράστες φώναζαν συνθήματα κατά του “ξεπουλήματος” της Μακεδονίας.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οκτώ συλλήψεις κι έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο άτομα, ενώ, κατά αστυνομικές πηγές, ο βουλευτής δεν είχε μαζί του την αστυνομική του συνοδεία. Η φασιστική επίθεση προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει σήμερα στις 17.00 συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Rex της Καλαμάτας.

Στο μονομελές δικαστήριο στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες για την επίθεση. Αρχικά είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, ωστόσο οι συλλήψεις και οι προσαγωγές συνεχίστηκαν και χθες το απόγευμα οι συλλήψεις έγιναν οκτώ ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους συλληφθέντες είναι 35χρονος σμηνίας και υπηρετεί στην Τανάγρα. Στις συλλήψεις επίσης συγκαταλέγεται κατά τις ίδιες πηγές και ένας 49χρονος, ο οποίος, αν και δεν φέρεται να ήταν παρών κατά το συμβάν, είναι ο υπεύθυνος χώρου σωματείου φιλάθλων που δεν είχε άδεια.

Οι συλληφθέντες (ηλικίας 37, 26, 36, 26, 63 , 35, 32 και 49 ετών) οδηγήθηκαν χθες στην αρμόδια εισαγγελία. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορίες που βαρύνουν και τους δέκα κατηγορουμένους είναι: επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη εξύβριση, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού. Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν προσαχθεί πάνω από είκοσι άτομα.

Μαξίμου: Άνανδρη επίθεση

“Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης” τόνισε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τους φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης επισημαίνοντας ότι “οι ηθικοί αυτουργοί, που επενδύουν στον εθνικισμό και τον διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους”.

“Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει στόχο όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο” επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι “όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους”.

Συνέντευξη Τύπου από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Π. Κωνσταντινέα, θα μιλήσουν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Καταδίκη της επίθεσης από τα πολιτικά κόμματα

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην επίθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και συνδυάζοντάς την με το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου υπογράμμισε ότι “κινδυνεύουμε από τα άκρα να οδηγηθούμε μακριά από τις αξίες του ελληνικού λαού”.

“Η βία δεν έχει καμία θέση στον πολιτικό διάλογο και τα αυξανόμενα κρούσματά της θα πρέπει να προβληματίσουν το σύνολο του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης.

“Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη δημοκρατία” σημείωσε η Ν.Δ. “Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν” σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. “Πρέπει άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από κανέναν” επισήμανε η Ένωση Κεντρώων.

* “Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις” σημείωσε το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL