Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλείσιμο της ψαλίδας και σε δημοσκόπηση της Alco

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 17,9% ενώ η ΝΔ το 23,1%

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του KONTRA, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 23,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ 17,9%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,5%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,2% και πέμπτο το ΚΙΝΑΛ με 4,5%. Τα υπόλοιπα κόμματα σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά και βρίσκονται πολύ κάτω από το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ φτάνει το 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 1% και το ΚΙΝΑΛ 5,3%.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο αγγίζει το 18,6% και θα κρίνει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι οι συσπειρώσεις των κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 88% που θεωρείται ταβάνι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση 50% που σημαίνει ότι έχει μεγάλα περιθώρια να την αυξήσει στην πορεία προς τις εκλογές όταν θα επικρατήσει πόλωση και θα τεθούν τα διλήμματα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο