Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Μπούλμαν: "Δεν μπορώ πια να ακούω τον Σόιμπλε να λέει ότι η Ν.Δ. είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπούλμαν: "Δεν μπορώ πια να ακούω τον Σόιμπλε να λέει ότι η Ν.Δ. είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού"

Με νέα μηνύματα προς την ελληνική Κεντροαριστερά επανήλθε ο Ούντο Μπούλμαν, έπειτα από τη σαφή άποψη που διατύπωσε στην εκδήλωση της Τρίτης στην Αίγλη του Ζαππείου για την αναγκαιότητα οικοδόμησης προοδευτικών συμμαχιών για μια καλύτερη Ευρώπη.

Ο Δ. Παπαδημούλης στηλίτευσε την απουσία της Φ. Γεννηματά από την εκδήλωση και την “αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή της” που την “κρατά κολλημένη με τη Ν.Δ.”. Σε ανάρτησή του στο Twitter, o επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σχολίασε πως “το μήνυμα συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που έστειλε χθες από την Αθήνα ο Ούντο Μπούλμαν ήταν καθαρό και ηχηρό: 'Η Ν.Δ. είναι ένας από τους κύριους λόγους της κρίσης στην Ελλάδα. Δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα'. Εμείς συμφωνούμε. Η Φώφη Γεννηματά προτίμησε να απουσιάσει...”. Το σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση-απάντηση του Στ. Μαλέλη από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αποφεύγοντας πάντως να τοποθετηθεί επί της ουσίας: “Προς κ. Παπαδημούλη, ενταύθα. Για όποιον κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ο κ. Μπούλμαν χθες ανέδειξε τις ευθύνες της Δεξιάς και της κυβέρνησης Καραμανλή για την κρίση στην Ελλάδα. Αυτό που τόσα χρόνια αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί ο κ Τσίπρας. Γιατί άραγε;”.

Στον απόηχο της εκδήλωσης και των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι θέσεις του στους εκπροσώπους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που παραβρέθηκαν, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών επανήλθε. Παρ' ότι απέφυγε να πάρει ευθέως θέση, ήταν περισσότερο από ξεκάθαρος ως προς την κατεύθυνση που η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δίνει για προσέγγιση της Αριστεράς και εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμία περίπτωση της Ν.Δ. Σε συνέντευξή του (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ερωτήθηκε αν θα έβλεπε θετικά ως Ευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, για να απαντήσει ότι “αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες στην Ελλάδα”. Συμπλήρωσε ωστόσο: “Είμαι Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και πάντα έλεγα στην Γερμανία ότι δεν μπορώ πια να ακούω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να λέει πως η Νέα Δημοκρατία είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού όταν βλέπω πώς η κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία οδήγησε την Ελλάδα στα μεγάλα προβλήματα”. Επιπλέον, αναφορικά με τη συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, είπε ότι “πρέπει όλες οι προτάσεις των σοσιαλδημοκρατών να ανανεωθούν” και ότι “όποιος μας βοηθά είναι προοδευτικός, όποιος μας εμποδίζει δεν είναι”. Στο δε ερώτημα εάν θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το Ποτάμι, απάντησε: “Φυσικά, εάν συμπίπτουν οι θέσεις μας”.

Έπειτα από αυτά, ο Δημ. Παπαδημούλης προχώρησε και σε νέο σχόλιο: “Η πίεση του προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν υπέρ των προοδευτικών συνεργασιών είναι ισχυρή. Ώς πότε η Φώφη Γεννηματά θα κάνει πως δεν ακούει; Ώς πότε η ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή θα την κρατά 'κολλημένη' στη Ν.Δ.; Με τον Μπούλμαν ή με τον Λοβέρδο;”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL