Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
ΑΝ.ΕΛΛ. / ΑΝ.ΕΛΛ.: Αντιδράσεις για τη διαφοροποίηση του Θ. Παπαχριστόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝ.ΕΛΛ. / ΑΝ.ΕΛΛ.: Αντιδράσεις για τη διαφοροποίηση του Θ. Παπαχριστόπουλου

“Άκαιρο” και “βιαστικό” χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος για τη συμφωνία των Πρεσπών ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης υπενθυμίζοντας ότι η στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. για το "Μακεδονικό" ήταν γνωστή σε όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά τους. Σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλής σημείωσε ότι “δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα να κινηθεί κοινοβουλευτική διαδικασία” αποσύροντας την εμπιστοσύνη των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση. “Θα παλέψω μέχρι τέλους να μην πέσει η κυβέρνηση” υπογράμμισε από τη μεριά του ο Θ. Παπαχριστόπουλος.

Μιλώντας στον Real FM ο Θ. Τοσουνίδης επέκρινε τη διαφοροποίηση του Θ. Παπαχριστόπουλου από τη θέση των ΑΝ.ΕΛΛ. για τη συμφωνία των Πρεσπών και σχολίασε ότι “αν κάποιοι σήμερα διατυπώνουν εκ των υστέρων ένα διαφορετικό σκεπτικό, οφείλουν να παραδεχτούν ότι συμμετείχαν σε ένα κίνημα, εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των ΑΝ.ΕΛΛ. γνωρίζοντας εξ αρχής ποιες είναι οι πάγιες, θεμελιακές αξίες μας”.

Ο Θ. Τοσουνίδης υπογράμμισε ότι η διαφοροποίηση του Θ. Παπαχριστόπουλου για το "Μακεδονικό" θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στα όργανα των ΑΝ.ΕΛΛ. Αναφέρθηκε και στην παρατήρηση του Θ. Παπαχριστόπουλου ότι αισθάνεται “παγωμένος” όσον αφορά τις σχέσεις του με τα άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. λόγω της διαφορετικής στάσης του στο "Μακεδονικό" επισημαίνοντας ότι “αν κάποιος είναι παγωμένος σήμερα, είναι οι ψηφοφόροι του κ. Παπαχριστόπουλου”.

"Απολογούμενος ο Κ. Μητσοτάκης έκρυβε τις θέσεις του επί 10 μήνες"

Ο Θ. Τοσουνίδης καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον “διπρόσωπο” και τονίζοντας ότι “σήμερα θα έπρεπε να είναι απολογούμενος που επί 10 μήνες προσπαθούσε να κρύψει τις πραγματικές του επιθυμίες και θέσεις, που είναι υπέρ του να χρησιμοποιηθεί το όνομα 'Μακεδονία'”.

"Θα σταματήσουμε την πορεία της συμφωνίας προς τη Βουλή"

Ο Θ. Τοσουνίδης επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει ισχύ αν δεν κυρωθεί από τη Βουλή και υπογράμμισε ότι “την πορεία αυτή, όταν χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου, θα τη σταματήσουμε εμείς”. Σημείωσε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας αποσύροντας την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, προκειμένου “να δώσουμε τη δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών”, ενώ εξέφρασε την προτίμηση των ΑΝ.ΕΛΛ. για ένα δημοψήφισμα”.

Θ. Παπαχριστόπουλος: Ούτε μισή σταγόνα δεν θα ρίξω στον μύλο πτώσης της κυβέρνησης

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι “εγώ ούτε μισή σταγόνα δεν θα ρίξω στον μύλο πτώσης αυτής της κυβέρνησης” και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πάνος Καμμένος “δεν πρόκειται να παίξει με αυτή την κυβέρνηση”. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε τη στήριξή του στη συμφωνία των Πρεσπών παρατηρώντας ότι “το θέμα της ΠΓΔΜ θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και καιρό. Κύριος εχθρός μας είναι ο Ερντογάν και όχι η FYROM”.

Κ. Κατσίκης: Απόσυρση της εμπιστοσύνης για να μην κυρωθεί η συμφωνία από άλλες δυνάμεις

Την πρόθεση των ΑΝ.ΕΛΛ. να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση “προ του κινδύνου να έρθει το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών και να επέλθει η κύρωσή του με άλλες πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητους βουλευτές” εξέφρασε κι ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Κώστας Κατσίκης μιλώντας στο Θέμα FM. Ο βουλευτής εκτίμησε ότι σε τέτοια περίπτωση είναι πιθανότερο να πάμε σε εκλογές, παρά να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση προκειμένου να περάσει η συμφωνία. Υπογράμμισε πάντως ότι πτώση της κυβέρνησης αυτήν τη στιγμή “θα ήταν προδοσία, δεν θα έφερνε κανένα πολιτικό αποτέλεσμα, αλλά καταστροφή στο οικονομικό πεδίο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL