Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Στ. Κούλογλου: Ήταν μία πολύ πικρή εβδομάδα για τη ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κούλογλου: Ήταν μία πολύ πικρή εβδομάδα για τη ΝΔ

Για μία πολύ πικρή εβδομάδα για την Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Κάνοντας λόγο για μία «ατυχή» εβδομάδα για την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε αρχικά στην εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Στρασβούργο που όπως τόνισε «ήταν ένας θρίαμβος για την Ελλάδα όχι απλά για την κυβέρνηση», υπενθυμίζοντας πως ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – στο οποίο ανήκει η ΝΔ- δήλωσε πως αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια, την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για 4ο μνημόνιο.

Στην ατυχή εβδομάδα της ΝΔ προστίθεται και η «αποθεωτική» αντίδραση όλων των πτερύγων της Ευρωβουλής μεταξύ των οποίων και της συντηρητικής, για την συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός όπως συνέχισε ο κ. Κούλογλου «αντιμετωπίστηκε σαν ένας ηγέτης ο οποίος έχει προτάσεις εναντίον της ακροδεξιάς και παίζει ρόλο στην Ευρώπη».

Σε αυτά προστέθηκαν «μετά το ασφαλιστικό σύστημα του Πινοσέτ» και «οι συνεχείς ομοβροντίες νεοφιλελευθερισμού» από την ΝΔ, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις Χατζηδάκη για τους συμβασιούχους που τους «στέλνει στο σπίτι» αλλά και για τις συντάξεις, θέμα για το οποίο σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε πάει στο Βερολίνο είχε ζητήσει από Μέρκελ- Σολτς «να μην κάνουν καμία παραχώρηση στην ελληνική κυβέρνηση».

«Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα τοπίο εκρηκτικό για τη ΝΔ και είμαστε ακόμη στην αρχή, διότι σιγά σιγά θα αποκαλύπτεται το πρόγραμμα τους, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που θα ζήλευε και ο Πινοσέτ», σχολίασε ο κ. Κούλογλου, προσθέτοντας πως «την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωράει σε μετρημένα αλλά ουσιαστικά βήματα για την ανακούφιση των πολιτών, όπως ακριβώς είχε εξαγγελθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL