Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Νεύμα Μητσοτάκη στα ιδιωτικά συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεύμα Μητσοτάκη στα ιδιωτικά συμφέροντα

Το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της Ν.Δ. περί απολύσεων των συμβασιούχων και σμίκρυνσης του κοινωνικού κράτους ενίσχυσαν προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγα 24ωρα πριν τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

“Δεν δημιουργούμε φρούδες ελπίδες στους συμβασιούχους”

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό σχετικό πρωτοσέλιδο της “Αυγής” (για τις προθέσεις της Ν.Δ. να εκχωρήσει τομείς του Δημοσίου σε ιδιώτες και να απολύσει τους συμβασιούχους), ισχυρίστηκε στον Real FM πως “πουθενά στον κόσμο οι υπηρεσίες που μπορεί να εκτελέσει ο ιδιωτικός τομέας με πολύ χαμηλότερο κόστος δεν εκτελούνται από το Δημόσιο με πολύ μεγαλύτερο κόστος, για να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι”. Σε αυτό το φόντο, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να... “ευχαριστήσει” την "Αυγή" που “μεταφράζει τις θέσεις της Ν.Δ.”!

Σε ό,τι αφορά τις... διαθέσεις της Ν.Δ. απέναντι στους συμβασιούχους η κυρία Σπυράκη υπογράμμισε πως “επανειλημμένα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν είναι στα σχέδιά μας να δημιουργούμε φρούδες ελπίδες και μια κατάσταση σε νέους ανθρώπους που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα”, ενώ παραβλέποντας το "γαλάζιο" κυβερνητικό παρελθόν στο... γήπεδο των ρουσφετιών εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ “για προσλήψεις 20.000 συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που πολλοί από αυτούς αμείβονται με κοινοτικά λεφτά”.

Υπενθυμίζεται πως προχθές ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης είχε επισημάνει πως "για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων”, ενώ είχε σημειώσει πως “θα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις” καθώς “το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα”!

“Το θέμα είναι τι προσφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι”

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης που επεσήμανε στο Νews247 πως "το θέμα είναι τι υπηρεσίες προσφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα και τι υπηρεσίες προσφέρονται στους πολίτες ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν κι άλλες προσλήψεις συμβασιούχων".

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε να κινηθεί στα χνάρια του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς επιστρατεύοντας τη θεωρία των δύο άκρων. “Το θέμα που απασχολεί το Ευρωκοινοβούλιο είναι το πώς θα χτυπήσουμε τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός αυτός έχει και δεξιό πρόσωπο με Όρμπαν, Λεπέν και Σαλβίνι αλλά έχει και πρόσωπο κεντρώο με Γκρίλο αλλά και αριστερόστροφο με Ιγκλέσιας και Τσίπρα" τόνισε χαρακτηριστικά...

“Η Ν.Δ. δεν έχει αμφιταλαντεύσεις”

Περιθώριο παρερμηνειών για το νεοφιλελεύθερο πρόσημο του "γαλάζιου" προγράμματος δεν άφησε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. απαντώντας σε ερώτηση (Πρώτο Πρόγραμμα) για τις προθέσεις της Ν.Δ. σχετικά με την ασφάλιση, την οικονομία αλλά και την εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες, ισχυρίστηκε ότι «η Ν.Δ. δεν έχει αμφιταλαντεύσεις . Είναι πολύ συγκεκριμένη παράταξη. Έχουμε πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν απόλυτη αστάθεια. Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αλλαγή στάσης σε κανέναν από τους νευραλγικούς τομείς".

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, προσπερνώντας τις διαδοχικές περικοπές συντάξεων επί κυβερνήσεων της Ν.Δ. κατά τα μνημονιακά χρόνια, επεδίωξε να υποστηρίξει ότι “ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου είναι ένα αποτυχημένο πρόγραμμα, το οποίο εισάγει και παράγει αδικίες”. Προανήγγειλε δε ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αναφέρει ρητά, θα είναι ο πρώτος ή ο δεύτερος νόμος που θα καταργήσει»...

“Να διορθωθεί η αχαλίνωτη δράση του κρατισμού”!

Τη στοχοποίηση του κοινωνικού κράτους εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας. «Με τον κ. Τσίπρα και τους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έχουμε διαφορές όσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν. Οι διαφορές μας είναι ιδεολογικές, οι οποίες μας βάζουν απέναντι σε μια κυβέρνηση κρατιστών που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μεγεθύνει τις δημόσιες δαπάνες και να αυξάνει το Δημόσιο” τόνισε στον Real FM. Ο κ. Τζαβάρας σε ανάλογο ύφος πρόσθεσε πως “όταν ο Μητσοτάκης βγαίνει και μιλάει για μειώσεις εισφορών ξέρει γιατί το λέει. Δεν κάνει παροχές. Αν μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα. Δεν το κάνουν γιατί είναι κολλημένοι στην αντίληψη του κρατισμού. Εμείς είμαστε φιλελεύθεροι και ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ... κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να “διορθώσει αυτό που προέκυψε από την αχαλίνωτη δράση του κρατισμού”...

Τέλος, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τσιάρας εντόπισε ότι «η Ν.Δ. έχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. δεν βλέπει πλέον το κρατικό μοντέλο, το οποίο σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ήταν η πανάκεια της μεταπολίτευσης, αλλά βλέπει μια εντελώς διαφορετική λογική μέσα από την οποία η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί, μπορεί να ανατάξει την κακή πορεία της οικονομίας της», χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL