Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Εκλογολογούν, παραπλανούν και πολώνουν το κλίμα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογολογούν, παραπλανούν και πολώνουν το κλίμα...

Προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών αλλά και δημιουργία πολωτικού κλίματος καταλογίζει η κυβέρνηση στη Ν.Δ. Αποδίδει επιπλέον τη διαρκή εκλογολογία εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ΜΜΕ φίλα προσκείμενων σε αυτή στη σπουδή της να αποφύγει την επί της ουσίας προγραμματική και πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και τις "παιδαριώδεις γκάφες" και τα "ανατριχιαστικά" πράγματα που βγαίνουν από τις δηλώσεις της.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος διέψευσε την εκλογολογία που σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας (ρ/σ Real) ότι "φυσικά και θα περάσει από τη Βουλή" και ότι αν ο καθένας μετρήσει τις πολιτικές τοποθετήσεις που έχουν γίνει, θα δει ότι υπάρχει "μια ασφαλής πλειοψηφία, για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, για να κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο". "Επομένως, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, κανένας λόγος για μας να ανοίξουμε, αυτή τη στιγμή, προεκλογική συζήτηση, εκλογική συζήτηση ή οτιδήποτε τέτοιο".

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως, αντίθετα, ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων "ώστε σιγά - σιγά η έξοδος από το Μνημόνιο να αρχίσει να αποτυπώνεται στην καθημερινή ζωή των πολιτών". Απέδωσε την εκλογολογία σε αγωνία του αντιπολιτευόμενου Τύπου και της Ν.Δ. να μην κάνουν προγραμματική αντιπαράθεση. "Γιατί κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης ή τα στελέχη της Ν.Δ. ανοίγουν το στόμα τους για να κάνουν προγραμματική αντιπολίτευση, λένε ανατριχιαστικά πράγματα. Τελευταίο παράδειγμα, η πρότασή τους για την αντικατάσταση του ασφαλιστικού που σήμερα ισχύει με έναν ασφαλιστικό νόμο Πινοσέτ", σχολίασε.

Η Ν.Δ. έφερε την εσωτερική ατζέντα στο Ε.Κ.

Παράλληλα, αποδόμησε τη μικροπολιτική προσπάθεια της Ν.Δ. να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι έκανε εξαγωγή όξυνσης κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπογράμμισε ότι η ομιλία του Αλ. Τσίπρα "δεν είχε ούτε μία αναφορά στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, αντιθέτως αφορούσε το μέλλον της Ευρώπης, την άνοδο της Ακροδεξιάς, το προσφυγικό". Επισήμανε ότι μετά την ομιλία του, από την πλευρά του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, αλλά και από τη μεριά των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη, δέχτηκε ερωτήσεις που δεν αφορούσαν το μέλλον της Ευρώπης αλλά ζητήματα εσωτερικής ατζέντας. "Προφανώς ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ σε συνεννόηση και με τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. επέλεξε αυτή την πολιτική στρατηγική", είπε, σχολιάζοντας ότι "είναι μάλλον διαστρεβλωτικό της πραγματικότητας να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι επέλεξε να εξαγάγει την εσωτερική πολιτική συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο τη στιγμή που τα ερωτήματα που του τέθηκαν αφορούσαν την εσωτερική πολιτική και αυτό έγινε από τη Ν.Δ." τόνισε. "Προκλήθηκε και στη συνέχεια απάντησε", είπε.

"Προσπάθεια εξαπάτησης" από Χατζηδάκη

Με αφορμή την αντιπαράθεσή του με τον Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος προκειμένου να πει ότι η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στη φορολογία σε όλη την Ευρώπη παρουσίασε πίνακα για τη μεταβολή της φορολογίας ισχυριζόμενος ότι αυτός ο πίνακας αποτυπώνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στη χώρα, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε πως "προσπάθησε να εξαπατήσει και να παραπλανήσει το τηλεοπτικό κοινό". "Με βάση τα επίσημα στοιχεία που μπορεί ο καθένας να δει από τη Eurostat, η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη σε φορολογική επιβάρυνση στην Ευρώπη: είναι έκτη στην Ευρωζώνη και όγδοη στην Ε.Ε.", επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL