Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Χρ. Σπίρτζης: To οικόπεδο στο Μάτι ανήκει σε συγγενή στελέχους της ΝΔ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: To οικόπεδο στο Μάτι ανήκει σε συγγενή στελέχους της ΝΔ (Video)

Στην αποκάλυψη ότι το οικόπεδο στο Μάτι όπου βρήκαν τραγικό τέλος 26 άνθρωποι, ανήκει σε συγγενή στελέχους - που έχει διατελέσει βουλευτής και νομάρχης - της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή δε χτίστηκαν αυθαίρετα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η μάντρα που κάηκαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα. Έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο Χρ. Σπίρτζης μιλώντας στο κανάλι Epsilon και συμπλήρωσε:

«Εκεί που κάηκαν 26 συμπολίτες μας. Είναι συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έχει διατελέσει νομάρχης στην περιοχή, που έχει διατελέσει βουλευτής στην περιοχή, που ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής της Νέας Δημοκρατίας και που προφανώς η ιδιοκτήτρια μπορεί και να ήταν, να το ψάξετε, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι εκλεγμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ιδιοκτήτρια είναι συγγενής με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».

https://www.youtube.com/embed/t75Hr0IrK_o

«Έρχεται τώρα και μιλάει η κα Σπυράκη, όταν όλη η Ανατολική Αττική και όλη η Ελλάδα κατά τόπους, έχει παραδοσιακά ένα ή δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν συμβάλλει στο πώς θα γίνονταν αυθαίρετα, στο πώς θα γίνονταν κατατμήσεις οικοπέδων, στο πώς θα χτίζονταν αυθαίρετα κτίσματα οπουδήποτε για να πηγαίνουμε σε μια παλαιοκομματική λογική στη συνέχεια, πελατειακής σχέσης με τους πολίτες… Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ολοκλήρωσαν το Δασολόγιο, το Κτηματολόγιο; Γιατί δεν έγιναν πολεοδομικές μελέτες;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento»που δεν έχει διαψευστεί, το οικόπεδο ανήκει στη Χριστίνα και τον Βασίλη Φράγκο. Ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι άνοιξε ο ίδιος την πόρτα της αυλής για να βρουν διέξοδο οι πολίτες προς τη θάλασσα. Οσοι δεν γνώριζαν το μονοπάτι προς την ακτή ή χάθηκαν μέσα στους καπνούς εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους.

Η Χριστίνα Φράγκου, που πριν από χρόνια είχε εκλεγεί νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, δηλώνει στην εφημερίδα ότι το ακίνητο ανήκει στην οικογένειά της και τα σκαλοπάτια προς τη θάλασσα τα είχε φτιάξει ο παππούς της το 1938. Ανέφερε επίσης ότι είχε περιφράξει το ακίνητο προς την πλευρά του γκρεμού.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είναι συγγενής του Δημήτρη Φράγκου, πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και νομάρχη Ανατολικής Αττικής, ο οποίος το 1999 είχε κατηγορηθεί για παράνομες ηλεκτροδοτήσεις 3.560 αυθαιρέτων, με τη δικαιολογία ότι ανήκαν σε άτομα που έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL