Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Χ. Θεοχάρης: Σε καμία περίπτωση δεν είναι μειοδοτική η συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Θεοχάρης: Σε καμία περίπτωση δεν είναι μειοδοτική η συμφωνία των Πρεσπών

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι πρόκειται για μία καταστροφική ή μειοδοτική συμφωνία» δήλωσε για τη συμφωνία των Πρεσπών ο ανεξάρτητος βουλευτής Β' Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι μία συμφωνία μέσα στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής, της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό όρο και της ονομασίας, η οποία θα χρησιμοποιείται έναντι όλων, το λεγόμενο erga omnes. Αυτό πράγματι σημαίνει ότι είναι μία συμφωνία, η οποία προάγει τη σταθερότητα και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας σε μία περιοχή που γεωστρατηγικά έχει θερμανθεί πολύ» είπε ο X. Θεοχάρης, παρατηρώντας, ωστόσο, πως «θα μπορούσε να ήταν πάρα πολύ καλύτερη, αν είχαμε εθνικό μέτωπο, αν δηλαδή η κυβέρνηση είχε επιλέξει τη συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Όμως», συνέχισε ο βουλευτής, «άλλη μία φορά, άλλη μία κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο της μικροκομματικής λογικής, για να δημιουργήσει ρήγματα στους αντιπάλους, χρησιμοποιώντας εθνικά θέματα» και «αυτό είναι λανθασμένη τακτική και φαίνεται να το πληρώνει και η ίδια με τα γνωστά ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL