Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δηκτικός ο Στ. Θεοδωράκης για τον Ψαριανό: "Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει"

Εμπρηστική επιμονή Ψαριανού: "Να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη" - Μ. Κύρκος: "Αν ο Γρηγόρης πιστεύει ότι δεν τον εκφράζει το Ποτάμι μπορεί να φύγει ο ίδιος βέβαια"

Μόλις μια ημέρα μετά την έντονη εσωτερική αντιπαράθεση που πυροδότησε στο Ποτάμι με τις κατηγορίες του προς τον Στ. Θεοδωράκη για “φλερτ” με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υποδείξεις του για συνεργασία με τη Ν.Δ., ο Γρ. Ψαριανός επανήλθε δηλώνοντας με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια: “Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Ο Στ. Θεοδωράκης επέλεξε ένα δηκτικό σχόλιο προς απάντηση του βουλευτή. Ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει σε ένα tweet που έγινε στις 4 και μισή το πρωί, προσθέτοντας τη λαϊκή ρήση: “της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει”. Απέφυγε να επεκταθεί περαιτέρω, παρά το γεγονός ότι ο Γρ. Ψαριανός την ίδια ώρα έδινε συνέχεια στις εμπρηστικού τύπου δηλώσεις του διατυπώνοντας κατηγορίες (ρ/σ Θέμα) ότι “υπάρχουν δύο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ”, αν και χωρίς να αναφέρει ονόματα. Καταλόγισε (Epsilon) στον επικεφαλής του Ποταμιού την ευθύνη για το “σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής” του κόμματος και είπε πως “το μεγαλύτερο λάθος σε αυτή τη διαδικασία είναι η εντύπωση που δίναμε στον κόσμο ότι πλευρίζαμε τη λογική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛΛ. και ότι αφήναμε την εντύπωση πως θα αντικαταστήσουμε τον Καμμένο. Πίστευαν, θα φύγει ο Καμμένος να έρθει... ο ψημένος”. Ο ευρωβουλευτής Μ. Κύρκος χαρακτήρισε άκομψο τον τρόπο που επέλεξε να εκφραστεί ο Γρ. Ψαριανός. Τόνισε ότι είναι εναντίον των διαγραφών, ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και ότι “αν ο Γρηγόρης πιστεύει ότι δεν τον εκφράζει το Ποτάμι, μπορεί να φύγει ο ίδιος βέβαια”.

“Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα”, επισήμανε (ρ/σ Παραπολιτικά) ο Στ. Θεοδωράκης. Με αποδέκτη, εμμέσως πλην σαφώς, τον Γρ. Ψαριανό ήταν και η αναφορά του ότι “κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός”. Ομοίως και η αναφορά του για την αγωνία βουλευτών του Ποταμιού για την κοινοβουλευτική τους τύχη, ότι “προφανώς κάποιοι σκέφτονται συνεχώς το μέλλον τους”. “To πιο εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι αντί να θαλασσοδέρνεται και να προσπαθεί με μια μικρή βάρκα”, “δεν θα εξαγοραστώ με μια κοινοβουλευτική έδρα δεξιά ή αριστερά, επειδή ο αγώνας με το Ποτάμι είναι δύσκολος”, πρόσθεσε. Εκτίμησε ότι “το Ποτάμι θα είναι υπερήφανα στην επόμενη Βουλή, δυναμικά”, και ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει την πρότασή του που θα αποτελέσει και τη βάση για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο