Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Σχόλιο Κοντονή για την απόφαση του ΣτΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών / Η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχόλιο Κοντονή για την απόφαση του ΣτΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών / Η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης

“Η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης” τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σχολιάζοντας την αρνητική απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Στ. Κοντονής επισήμανε ότι η απόφαση “αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ περί τετελεσμένων γεγονότων”, ενώ κάλεσε την Ν.Δ. “να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν’ αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”.

Ο Στ. Κοντονής τόνισε πως “αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα” κι έκανε λόγο για “κόλαφο στους ακροδεξιούς και τους πατριδοκάπηλους”. Πέρα από την κατάρριψη του ισχυρισμού για τη δημιουργία τετελεσμένων, ο Στ. Κοντονής σημείωσε ότι, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, “δεν αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας, αλλά ιθαγένειας”, ενώ “δεν διαπιστώνεται κίνδυνος απώλειας της ονομασίας “μακεδονικός” για τα ελληνικά προϊόντα”.

Ο Στ. Κοντονής σχολίασε ακόμα πως από την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ “δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία”, ενώ γίνεται αναφορά και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (5.12.2011) για παραβίαση από την Ελλάδα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 λόγω του “βέτου” του Βουκουρεστίου το 2008.

ΑΝ.ΕΛΛ.: Καταρρέει το ψέμα της Ν.Δ.

“Ο Π. Καμμένος δικαιώνεται, η προπαγάνδα κατέρρευσε”, δήλωσαν οι ΑΝ.ΕΛΛ. Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Τοσουνίδης επισήμανε ότι μετά την απόφαση “καταρρέει οριστικά το ψέμα της Ν.Δ. του Κυριάκου που προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό ότι έχουμε ήδη δεσμευτεί μέσα από το σχέδιο Συμφωνίας των Πρεσπών”, υπογραμμίζοντας ότι ο Π. Καμμένος κι οι ΑΝ.ΕΛΛ. “δικαιώθηκαν για την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την αποσταθεροποίηση της χώρας, με πτώση της κυβέρνησης, όπως ήθελαν οι 'ψευτομακεδονομάχοι' του Κυριάκου”.

Ο Θ. Τοσουνίδης σημείωσε ότι, με βάση την απόφαση, σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν τεθεί σε ισχύ “δεν θα δεσμεύει οποιοδήποτε από τα μέρη με οποιονδήποτε τρόπο”, ενώ “κατοχυρώνει ότι με τη μη κύρωση της 'συμφωνίας' δεν θα έχουν δημιουργηθεί μη αντιστρεπτές νομικές καταστάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα μας μελλοντικά”. Ο Θ. Τοσουνίδης επανέλαβε ότι αν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στη Βουλή: “θα τη σταματήσουμε” κι αναρωτήθηκε “μπορούν με τον ίδιο τρόπο να δεσμευτούν ο Κυριάκος και οι 'ψευτομακεδονομάχοι' του;”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL