Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Χ. Μαντάς: Η μόνη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι να γίνει πιο ακροδεξιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαντάς: Η μόνη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι να γίνει πιο ακροδεξιά

Για τη στάση και τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ο οποίος επισήμανε ότι μόνη επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευση και οι κινήσεις αντιπερισπασμού εκ μέρους της γίνονται για να διαλύσει το κοινωνικό κράτος.

Ο Χ. Μαντάς μιλώντας Στο Κόκκινο για την ουσία της πολιτικής τόνισε «να αφήσουν αυτά που γνωρίζουν στη Νέα Δημοκρατία και στα επικοινωνιακά τους επιτελεία, και δεν πρέπει να τους ακολουθήσουμε σε καμία περίπτωση σε αυτόν τον κατήφορο, πέρα από τις απαντήσεις που είναι αναγκαίο να δοθούν». «Το πραγματικό θέμα είναι ότι η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επί της ουσίας βρίσκεται χωρίς στρατηγική, χωρίς στρατηγική για την οικονομία, χωρίς στρατηγική για την κοινωνία, χωρίς στρατηγική για τα εθνικά θέματα».

Ο βουλευτή τόνισε: «Για να το πω διαφορετικά η μόνη της στρατηγική είναι να γίνει όσο πιο δεξιά μπορεί να πλησιάσει αυτό το δεξιό ακροδεξιό ρεύμα, που δυστυχώς βλέπουμε να φουσκώνει στην Ευρώπη, και  ακόμα και στα στοιχειώδη να μην μπορεί να κρατήσει στάση υπέρ της χώρας και των πολιτών της».

Ο Χ. Μαντάς τόνισε για όσους λένε ότι οι βουλευτές δεν τολμούν να πάνε στις περιφέρειες τους είναι εκτός πραγματικότητας ότι «Εχθρεύονται τη γνήσια επαφή που έχουμε με τους πολίτες» και ότι «ακόμα και στα πιο δύσκολα μπορούμε να βγούμε να δώσουμε εξηγήσει και να ακούσουμε προβλήματα και να συμβάλλουμε», τα όσα λέγονται είναι για να δημιουργήσουν τάχα ένα κλίμα στην κοινωνία, ενώ σημείωσε ότι «Έχουν υπεροπλία ΜΜΕ οι αντίπαλοι μας».

Ο Χ. Μαντάς επισήμανε ότι το «μαύρο μέτωπο» είναι βουτηγμένο σε μια διαχείριση που κάθε άλλο είναι στη χρηστή, ότι  «η κυβέρνηση αυτή έχει αντέξει σε πολύ δύσκολες στιγμές και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτά» και πως η συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι μια εντιμη συμφωνία παρά τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις.

Ακούστε το ηχητικό εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL