Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Κ. Μητσοτάκης: Ψηφίζει η Ν.Δ. την κατάτμηση των περιφερειών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μητσοτάκης: Ψηφίζει η Ν.Δ. την κατάτμηση των περιφερειών

«Κάνετε τους δήμους και τις περιφέρειες πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας σχεδιασμών» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης κάνοντας έντονη κριτική στις προβλέψεις του «Κλεισθένη». Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ύβρεις κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «είναι θρασύ να μιλά για συναινέσεις η πιο πολιτικά διχαστική κι ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος». Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η απλή αναλογική χωρίς πλαφόν εκπροσώπησης θα δώσει δυνατότητα στην Χρυσή Αυγή να αποκτήσει ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση ισχυριζόμενος ότι «από πολιτικός της χορηγός γίνεστε κι εκλογικός της ευεργέτης».

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι με τις αλλαγές στις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών τα στελέχη της κυβέρνησης φανερώνουν ότι είναι «τυχοδιώκτες κι επικίνδυνοι» ενώ επιχείρησε να θίξει και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ισχυριζόμενος ότι ο πρωθυπουργός τον «άδειασε». Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε σχετικά με την πιθανότητα πολλαπλών εκλογών ότι «ο λογαριασμός θα έλθει σε όλες τις κάλπες όποτε κι αν αυτές στηθούν».

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και τις γενικές γραμμές του προγράμματος της Ν.Δ για την τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων «τολμηρός αναπροσδιορισμός αρμοδιοτήτων», όπως η απόδοση στην αυτοδιοίκηση του πολεοδομικού σχεδιασμού, «τολμηρή απονομή πόρων», εποπτεία από το κεντρικό κράτος «με γρήγορες κι απλές διαδικασίες» κι «ευέλικτο» σύστημα κινητικότητας.

«Φοβάται η κυβέρνηση την πολιτική ετυμηγορία των νέων που κορόιδεψε κι έδιωξε από την χώρα»

Όσον αφορά την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ν.Δ. θα την ψηφίσει γιατί «δεν σας χαρίζουμε την πολιτική που πρώτοι εισηγηθήκαμε», αλλά επέμεινε στην άμεση καθιέρωση της δυνατότητας οι απόδημοι να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τις αλλαγές αυτές γιατί «φοβάται η κυβέρνηση την πολιτική ετυμηγορία των νέων που κορόιδεψε κι έδιωξε από την χώρα».

Διχαστικός λόγος και για το Μακεδονικό

Ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε διχαστικό λόγο και για το Μακεδονικό κατηγορώντας τα στελέχη της κυβέρνησης ότι «erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας», καθώς «παραδίδουν το ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο στα Σκόπια έχοντας εκχωρήσει Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα». Ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει διάφορες προσβολές για τους Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο, όπως «δίδυμο ντροπής, «θλιβερό θέαμα», κλπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL