Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες (Ζωντανή μετάδοση)

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Αναμένεται το αποτέλεσμα του τετ α τετ, του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας - Θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και μετά από, περίπου, 2 ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα του τετ α τετ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, που ξεκίνησε στις 17.20 ώρα Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στον πρόεδρο της Τουρκίας το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στους οποίους δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η ανάγκη σεβασμού της αρχής του κράτους δικαίου καθώς και η άρνηση οποιουδήποτε συσχετισμού με τους οκτώ αιτούντες άσυλο στην χώρα μας θα αποτελέσουν τα κύρια θέματα που θα θέσει ο Αλ.Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος αναμένεται να θέσει και την παραβατικότητα στο Αιγαίο, με στόχο να ληφθούν πρωτοβουλίες για την απομείωση της έντασης, η οποία, όπως τονίζουν στην Αθήνα, κλιμακώνεται, ιδίως όσον αφορά το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Αναμένεται ακόμη να τεθεί η θετική ατζέντα και τα θέματα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως το μεταναστευτικό και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο