Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ναι» της ΝΔ στην κατάτμηση της Β' Αθήνας

Μετά τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται να εξασφαλίζεται το όριο των 200 ψήφων που απαιτούνται για την ψήφιση της ρύθμισης, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ψηφίζει η ΝΔ την τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναμένεται να ενημερώσει και την Ολομέλεια στην ομιλία του επί του ν/σ «Κλεισθένης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματός του να ενημερώσουν το κόμμα σε ποιον τομέα προτιμούν να είναι υποψήφιοι. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ωστόσο σε κεντρικό επίπεδο.

Μετά τη συναίνεση της ΝΔ στην εν λόγω τροπολογία, φαίνεται να εξασφαλίζεται το όριο των 200 ψήφων που απαιτούνται για την ψήφιση της ρύθμισης, οπότε θα ισχύσει από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφορικά με το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές, η ΝΔ καλεί την πλειοψηφία να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα, ώστε να ισχύσει το δικαίωμα των απόδημων Ελλήνων να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Δείτε όλα τα σχόλια