Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Το θέμα των δύο στρατιωτικών έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στην Α. Μέρκελ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το θέμα των δύο στρατιωτικών έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στην Α. Μέρκελ

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται παρανόμως στην Αδριανούπολη, έθεσε στην Άγγελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της συνάντησης που θα έχει η καγκελάριος της Γερμανίας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη συζήτηση ήταν παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε την κ. Μέρκελ αναλυτικά για την υπόθεση με τους δύο στρατιωτικούς.

Εξάλλου, τις επόμενες ώρες, ο κ. Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονιστούν ενόψει της αυριανής διμερούς συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν, στις 14.30 ώρα Βελγίου.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL