Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Συνάντηση του Δημ. Παπαδημούλη με τον Αντ. Ταγιάνι για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση του Δημ. Παπαδημούλη με τον Αντ. Ταγιάνι για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στις Βρυξέλλες, με θέμα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Αντ. Ταγιάνι, σε εφαρμογή του ομόφωνου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Ταγιάνι ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντησή μου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, για το ύψιστο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ζήτησα από τον πρόεδρο Ταγιάνι, σε εφαρμογή του ομόφωνου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Του πρότεινα να επικοινωνήσει άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να αναλάβει μεσολαβητικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν το συντομότερο στην πατρίδα, το στράτευμα και τις οικογένειές τους. Του ζήτησα να επικοινωνήσει άμεσα, προσωπικά ο ίδιος με τις τουρκικές αρχές, και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ζητώντας η Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις, τους κανόνες καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο, και να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Εντείνουμε την διεθνή κινητοποίηση, με σοβαρότητα, με εθνική συνεννόηση. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρις ότου τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν στην πατρίδα».

https://www.youtube.com/embed/tqebFE7FqE8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL