Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Στ. Θεοδωράκης: Να αντιμετωπιστούν πέντε "ζητήματα - βουνά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Θεοδωράκης: Να αντιμετωπιστούν πέντε "ζητήματα - βουνά"

Χωρίς τις ακραίες αντιπολιτευτικές κορώνες της Φ. Γεννηματά και με απουσία αιχμών για το τελειωμένο πλέον ζήτημα της σχέσεις του Ποταμιού με το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Στ. Θεοδωράκης μίλησε για πέντε ζητήματα - “βουνά” που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άρσης των capital controls “που πνίγουν την επιχειρηματικότητα”, το "κομματικό κράτος", τα εμπόδια στις επενδύσεις από τη γραφειοκρατία, την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης και το "διχαστικό πολιτικό σκηνικό".

Θέλοντας να δώσει το στίγμα του Ποταμιού στην προσπάθεια επανεκκίνησης που κάνει, ανέφερε ότι “η χώρα έχει ανάγκη μια πολιτική με φιλελεύθερες αρχές, με μεταρρυθμιστική ορμή, με σύγχρονες αντιλήψεις” σημειώνοντας ότι η λύση “βρίσκεται στα νέα μυαλά, που δεν είναι διαβρωμένα, νέα μυαλά χωρίς εξαρτήσεις, με εμπειρία στην κανονική ζωή αλλά και στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται παντού χωρίς φόβο, αλλά με πάθος”. Με αυτόν τον τρόπο εμμέσως διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μετατροπή της Βουλής “με δική του ευθύνη” σε “προεκλογικό μπαλκόνι” προσθέτοντας ότι “θα έπρεπε να μιλάμε για τα επείγοντα που πρέπει να γίνουν και τις απαντήσεις που περιμένουν με αγωνία να ακούσουν οι πολίτες”. Απαντώντας στον Π. Καμμένο είπε ότι “δεν θα γίνουμε οι Καμμένοι του ΣΥΡΙΖΑ”. Μιλώντας για το δημοψήφισμα έκανε λόγο για “μαύρη επέτειο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL