Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Μαξίμου: Ο κ. Στουρνάρας ας κάνει τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαξίμου: Ο κ. Στουρνάρας ας κάνει τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα», απαντούν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό, τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία, όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που υπηρέτησε».

Νώρίτερα κύκλοι της ΤτΕ, ανέφεραν πως ο Γ.Στουρνάρας θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Νωρίτερα κύκλοι της ΤτΕ ανέφεραν:

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης».

Είχαν προηγηθεί διαρροές κυβερνητικών στελεχών που ζητούσαν να τοποθετηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ζήτησε να μάθει τι λέει ο διοικητής για την απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL